Films & series #1

Wat ik altijd erg leuk vind om bij andere bloggers te lezen, zijn de films en series die zij de afgelopen tijd keken. Dus ik dacht: JATTEN! Maar even zonder grappen, het leek me een goed idee om met jullie te delen wat ik de afgelopen tijd gezien heb en wat ik jullie aanraad (en wat niet).

Wit is ook een kleur

In het kader van #educateyourself keek ik deze documentaire van Sunny Bergman nogmaals. Ik had hem in het verleden al eens gezien, maar het geeft zo’n helder inzicht in waarom de #blacklivesmatter movement zo belangrijk is, en hoe je al op erg jonge leeftijd racistisch kan zijn, ook al hebben je ouders dat misschien niet zo bedoelt. Een echte laagdrempelige aanrader.

Waardering: 4.5 uit 5.

The Hunger Games

Het was al een tijdje geleden dat ik deze film keek, maar na het verschijnen van het nieuwe boek wilde ik het weer een kans geven. Het is gewoon een goede film: Actie, avontuur, fantasie en een sterk staaltje acteerwerk. Waarschijnlijk niet zo goed als het boek, maar (niet verder vertellen), die heb ik nooit gelezen.

Waardering: 4 uit 5.

Into the Tall Grass

Er stond een nieuwe Stephen King film op Netflix en ik kreeg mijn vriend zo ver dat hij hem met mij wilde kijken (wilde is een groot woord, hij haat horrorfilms). Het was een goede, spannende film, met een tof einde en een goede fantasytwist. Net zoals bij elk verhaal/film van Stephen King vond ik er een hoop mankementjes aan zitten, maar ik heb er desondanks van genoten. En opnieuw: Geweldige acteurs. Vooral dat kleine jongetje gaf me de kriebels!

Waardering: 3.5 uit 5.

Hereditary

Wat was deze film veelbelovend. Ik keek hem met mijn moeder en we zaten beiden op het puntje van onze stoel, tot het einde zijn intrede maakte. Toen werd het een té bizarre horror in plaats van een goed spannend thriller-drama, en hadden we allebei zoiets van ‘huh?’ Uiteindelijk stelde Hereditary ons dus erg teleur. En als je snel last hebt van nachtmerries zou ik deze film ook maar overslaan.

Waardering: 2 uit 5.

Community

Op de één of andere manier zapte ik altijd door als deze serie op tv was en heb ik het nooit een kans gegeven. Waarom? Geen idee. Want het is écht een leuke serie. Het gaat over verschillende personages (o.a. een knappe advocaat en een autistische, islamitische jongen) die samen een studiegroepje beginnen op community college, en ze maken van alles mee. Van een schoolbreed paintbalgevecht tot een budgetaflevering waarin ze een pen kwijt zijn. Ik moest even inkomen, maar nu ben ik verslaafd en heb ik er in twee weken twee seizoenen van gezien.
Edit na twee weken: Na seizoen 3 is er helaas niet veel meer aan. Op een gegeven moment gaan de leukste karakters weg. Het laatste seizoen heb ik niet eens meer gezien. Kijk dus de eerste drie seizoenen (daar is mijn rating naar) en stop dan.

Waardering: 4.5 uit 5.

Heb je één van deze films/series gezien en wat was je mening?

2 gedachten over “Films & series #1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: