Evenement: Mout Bierfestival 2020

Gisteren (vrijdag 28 augustus) ging ik met een Nijmeegse vriendin naar het Mout Bierfestival, dat in het weekend van 28-29-30 augustus en 4-5-6 september 2020 plaatsvind. We waren uitgenodigd door Marcel, ook wel bekend als Damnoë van Demn (Damndemn) die tevens in de organisatie zat van het festival, om onze ongezouten mening te geven, en een sfeerimpressie van het festival. Omdat het conform de coronaregels moest, kon er niet worden rondgelopen om een praatje te maken met de brouwer terwijl die je biertje tapt, maar was het alsnog erg goed geregeld. Kijk je mee?

Hierboven krijg je een impressie van het festival toen het nét van start was. Wij waren er erg vroeg (zodat we eventueel nog een plekje onder een zeil konden bemachtigen als het ging regenen) dus zo kon ik een goede indruk krijgen van de opbouw. De tafeltjes hadden genoeg afstand en je kon bestellen door midden van een QR-code op je tafel. Het personeel was erg vriendelijk: Niet iedereen wist evenveel van speciaalbier, maar er liepen ook wat brouwers rond, namelijk van Bronckhorster, Mannenpap en Kompaan. Indien je benieuwd bent naar deze brouwerijen, de bieren die zij schenken en de organisatie, bekijk dan het filmpje hieronder.

Een dikke aanrader om te doen is proeverijen van sommelier en kok Arvid Bergström bijwonen. Zijn nieuwe boek, Bier en Barbecue, is onlangs uitgekomen, en op basis van dit (en zijn eerdere boeken) heeft hij proeverijen samengesteld, waarbij je eet én bier drinkt. Je merkt meteen dat Arvid een heleboel weet van bier, eten en hoe je smaken het beste kan combineren. Zo had ik een blauwe schimmelkaas met barbecuesaus (met bierstroop) en een donker biertje, en die combinatie was gek genoeg HEMELS. Wil je wat leren én lekker snoepen, dan is dit je ding.

Wat deze festivals ook zo leuk maakt, is het contact met de medemens. Ja, je moet anderhalve meter afstand houden, maar dat weerhield ons er niet van om dingen te schreeuwen naar het tafeltje verderop. Op hun beurt gaven zij (vader en zoon) ons hun biertips. Zo gezellig. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is, en wij hadden misschien ook pech met de dag, dat er misschien iets te weinig overdekt is. Het is logisch dat niet alles overdekt kan zijn (want het is zo wel erg corona-proof) maar met flinke regenbuien worden er wel mensen nat.
De bieren van het festival die ik overigens aanraad zijn de Brain Gammage van Bronckhorster, de Eat the Dust van AF brew en de stouts van Bakunin. Ik heb niet alles kunnen proeven (ik heb geen enkel bier geproefd dat ik niet lekker vond), maar dat waren wel echt toppers.

Zou jij naar een bierfestival op afstand gaan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: