Beroemd zijn is geweldig! Toch?

When it’s real van Erin Watt
Genre: YA-contemporary
Prijs: 17,99
Uitgever: De Fontein

Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik een enorme fan ben van The Royals, een heerlijke YA (neigt naar NA) serie van Erin Watt. When it’s real belooft net zo heerlijk te worden als deze serie, en is een nieuwe roman van het auteursduo. Ik kon niet wachten hem te lezen en had hem dan ook binnen een klein weekje uit.

Het boek gaat over Oakley en Vaughn. Popster Oakley is hot en heeft miljoenen fans. De paparazzi smullen van zijn escapades. Maar als Oakley nog serieus genomen wil worden in de muziekindustrie, moet hij iets aan zijn imago doen. Wie kan hem daarbij beter helpen dan de doodgewone Vaughn? Ze hoeft zich alleen maar voor te doen als zijn nieuwe vriendin. Maar Vaughn vindt Oakley maar een arrogante sukkel. Oké, hij is hot, maar denk maar niet dat zij voor hem zal vallen.

Natuurlijk kan je van door deze korte synopsis al een klein beetje raden wat er gaat gebeuren en je hebt gelijk, het verhaal is dan ook ontzettend voorspelbaar. Dat neemt echter niet weg dat het geheel nog steeds super vermakelijk is en absoluut, net zoals de serie over de broers Royal, een verhaal is om bij weg te smelten. Dit komt voornamelijk door de schrijfstijl van het auteursduo, de perspectieven van Vaughn en Oakley worden op perfecte momenten afgewisseld (je moet weten wat de ander over de situatie denkt, bijvoorbeeld bij het ontmoeten van Oakleys beroemde ouders), waardoor je door blijft lezen. Ook zijn de zinnen niet te lang en wordt er nooit veel bij onbelangrijke dingen stilgestaan. Het is dan ook geen absoluut geen langdradig boek te noemen.

Hoewel het verhaal voorspelbaar is en de personages niet per se veel diepgang hebben, was Vaughn wel verfrissend. Ze was een meisje dat, ondanks de tegenslagen in haar leven, vrij sterk in haar schoenen staat en niet zomaar iets doet als ze daar geen zin in heeft. Bij Oakley merk je dat hij zich steeds meer openstelt, naar anderen, maar vooral naar zichzelf.

Is When it’s real het het meest boeiende, diepgaande boek van 2020? Nee. Is het een heerlijk boek om tussendoor te lezen, bij weg te zwijmelen onder een dekentje en dat je niet zomaar weglegt? Fans van feelgood-boeken en series als de Royals kunnen hiermee absoluut hun hart ophalen. Ik ga weer even uitkijken naar een nieuw boek van de hand(en) van Erin Watt!

Waardering: 3.5 uit 5.

Ik heb dit boek gekregen van de uitgever, wat mijn mening niet heeft beïnvloed. Mocht je het ook willen kopen, kun je hier klikken om het boek te kopen op Bol.com en hier op Bazarow. Je betaalt niets extra, maar ik krijg wel een kleine commissie wanneer je dit doet. Je kunt het natuurlijk ook kopen of bestellen in je favo boekhandel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: