Een heerlijk zoetsappig kerstverhaal

Het Geschenk van Happiness door Holly Martin
Genre: Feelgood
Uitgever: Zomer & Keuning
Prijs: 17,50

Eerder las je al mijn recensie over het eerste deel van de Happiness-serie, Het Dorpje Happiness, en mijn post over de staycation in Happiness (met diy-tips), vandaag ben ik er dan om jullie een recensie te brengen van het tweede en laatste deel, namelijk Het Geschenk van Happiness. Waar Het Dorpje Happiness zich afspeelt in de lente en zomer (kleurrijk, met bloemen en een hoop geluk) speelt Het Geschenk van Happiness zich af in de herfst en winter, inclusief de kerst. Een heerlijk verhaal om nu te lezen dus!

In Het Dorpje Happiness is het hoofdpersonages Willow, een vrolijk meisje dat haar geluk zoekt in het dorpje Happiness. Het Geschenk van Happiness draait om Willows beste vriendin Ruby, die ook in het eerste boek vluchtig voorkomt. Ook zij beproeft haar geluk in Happiness, en komt daar een man tegen met wie ze eerder in bed belandde, namelijk de broer van Andrew, Jacob. Het verhaal wordt dan ook vertelt vanuit hem. Waar Ruby een losbol is met een prachtig, maar treurig achtergrondverhaal, wil Jacob zich settelen en een gezin stichten in het dorpje. Hun wensen liggen dus ver uit elkaar, en toch lijken ze elkaar niet los te kunnen laten.

Opnieuw is de schrijfstijl van Holly Martin heerlijk luchtig. De kaft alleen al maakt je als lezen in de winter enorm blij, maar alle kerstige en winterse details (het is koud, sneeuwt, bijna kerst én Ruby start een kerstwinkeltje in het dorp) maakt dat je dit boek gewoon op wilt pakken rond de feestdagen.

De verhaallijn heeft, behalve de achtergrondverhalen van Ruby en Jacob, niet veel diepgang. Net als in het Dorpje Happiness gebeurt er heel weinig tussen het moment dat Ruby aankomt in Happiness en het einde van het boek. Er zijn geen echte pieken of dalen, maar het kabbelt een beetje voort. Dit is niet vervelend, maar zorgt er wel voor dat je het boek gemakkelijker tussendoor kan wegleggen.

Als je een luchtig, zoetsappig kerstverhaal zoekt en fan bent van kerstfilms met een happy ending, is Het Geschenk van Happiness jouw boek dit najaar. Ik vond hem, door het personage van Ruby, nét iets leuker dan het Dorpje Happiness, maar het is nog steeds net zo romantisch en fluffy als het eerste deel.

Waardering: 3.5 uit 5.

Ik heb dit boek gekregen van de uitgever. Mocht je het ook willen kopen, kun je hier klikken om het boek te kopen op Bol.com en hier op Bazarow. Je betaalt niets extra, maar ik krijg wel een kleine commissie wanneer je dit doet. Je kunt hem natuurlijk ook bij je lokale boekhandel halen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: