Intrigerend, onverwachts, langdradig

Drie dates van Beth O’Leary
Vertaald door: Anne Livestro
Genre: Roman
Uitgever: de Fontein
Prijs: 20,-

Als jullie mijn recensies van Tot snel! en de Roadtrip hebben gelezen, kun je wel raden dat ik enorm fan ben van Beth O’Leary. Haar boeken hebben altijd iets diepgaands, maar brengen ook een lach op je gezicht en zijn luchtig genoeg om op elk moment van de dag open te slaan. Toen Drie dates werd aangekondigd, zat ik dan ook weer op het puntje van mijn stoel. Was dit weer een typische O’Leary?

8.52 uur. Siobhan kijkt uit naar haar ontbijtdate met Joseph. Ze was verrast toen hij het voorstelde, ontbijten op Valentijnsdag betekent toch wel iets… Maar waar is hij dan?
14.43 uur. Miranda hoopt dat haar Valentijnslunch met Carter een teken is dat na vijf maanden hun relatie serieuzer wordt. Maar waarom is hij niet komen opdagen?
18.30 uur. Joseph Carter had Jane beloofd haar nepdate te zijn op een verlovingsfeest op Valentijnsdag. Ze kennen elkaar nog niet lang, maar hun vriendschap lijkt voorzichtig méér te worden dan dat. Tot hij haar laat zitten…
Joseph Carter zou ideaal relatiemateriaal kunnen zijn. Tenminste, als hij ooit komt opdagen…

Drie dates wordt geschreven vanuit drie perspectieven, namelijk die van Siobhan, Miranda en Jane. Doordat het drie vrij verschillende vrouwen zijn (Jane is wat meer ingetogen, Miranda juist extravert en Siobhan iets zakelijker) is het makkelijk ze uit elkaar te halen, maar de personages komen toch niet zo lekker uit de verf. Misschien is het door het verhaal, misschien door teveel perspectieven, maar ik voelde me niet verbonden genoeg met deze personen.

De schrijfstijl van O’Leary is heerlijk, ondanks dat het verhaal een beetje voortkabbeld en je niet echt een idee hebt waar het heengaat, maken haar grappige en mooie woorden met hier en daar pijn en verlies, een hoop goed. Ook de plotwending die op een gegeven moment in het verhaal komt (hoewel ik hem wel had zien aankomen) een hoop goed. Het einde is hierdoor verrassend.

Ook al vond ik het concept van drie vrouwen die uitgaan met dezelfde man tof en maakt het einde én de schrijfstijl van O’Leary een hoop goed, vond ik Drie dates toch beduidend minder interessant dan haar voorgaande boeken. Het kabbelde een beetje voort zonder ergens écht naartoe te leiden en ik kreeg geen band met de hoofdpersonages. Desondanks een fijn, romantisch boek met een tikje drama.

Waardering: 3 uit 5.

Ik heb dit boek gekregen van de uitgever. Mocht je het ook willen kopen, kun je hier klikken om het boek te kopen op Bol.com. Je betaalt niets extra, maar ik krijg wel een kleine commissie wanneer je dit doet. Je kunt hem natuurlijk ook bij je lokale boekhandel halen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: