Een spannende zoektocht naar de waarheid

De Waarheid door Colleen Hoover
Genre: NA-thriller
Uitgever: Zomer & Keuning
Prijs: 15,00
Waardering:

Colleen Hoover, de koningin van New Adult, komt met een NA-thriller: De Waarheid. Een spannend verhaal over de jonge schrijfster Lowen, die het aanbod krijgt om een populaire thrillerserie af te schrijven wanneer de auteur Verity een ongeluk krijgt, en totaal is verlamd. Lowen besluit een paar dagen research te doen in het huis van het gezin van Verity, waar ook haar knappe man Jeremy woont. Maar wanneer ze op de autobiografie van Verity stuit, wordt de situatie steeds vreemder en gevaarlijker…

Het boek kan worden vergeleken met een griezelige mix tussen Gone Girl van Gillian Flynn en Louise van Anne-Laure van Neer, waarbij ongeveer dezelfde situatie wordt geschetst: Je leest een autobiografie binnen een verhaal, waarbij je continu twijfelt aan de geloofwaardigheid van de schrijfster. Omdat het verhaal geschreven wordt vanuit Lowen, leef en lees je met haar mee. Je leest net als de hoofdpersoon stukje bij beetje meer over het leven van Verity, er gebeuren gekke dingen in het huis en je vraagt je af wie je eigenlijk nog moet vertrouwen: De lieve en naïeve Lowen, de knappe en betrouwbare Jeremy of toch die ietwat gekke Verity? Wie spreekt de waarheid?

De spanning bouwt zich briljant op, mede door de schrijfstijl en het uitgebreid doordachte plot. De hoofdstukken uit de autobiografie van Verity worden steeds meer bizar en ook de gebeurtenissen in het huis worden steeds vreemder. Elk hoofdstuk eindigt weer met een kleine cliffhanger, waardoor je blijft smachten naar meer.

De Waarheid is een perfecte mix tussen romantisch, spannend, vreemd en eng, waar thrillerliefhebbers, maar ook mensen die zich kunnen verlekkeren aan steamy scènes, van kunnen smullen. Er zijn genoeg plotwendingen en hoewel ik persoonlijk op een ander, iets verrassender einde hoopte, was het een heerlijk spannend boek waarbij ik telkens door wilde blijven lezen.

Heb jij dit boek gelezen, en wat vond je ervan?

Ik heb dit boek gekregen van de uitgever. Mocht je het ook willen kopen, kun je hier klikkenJe betaalt niets extra, maar ik krijg wel een kleine commissie wanneer je dit doet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: