Bordspelreview: Everdell Pearlbrook

Everdell: Pearlbrook
Uitgever: WhiteGoblinGames
Prijs: 49,95
Aantal spelers: 1-4 spelers
Leeftijd: 10+
Gemiddelde speeltijd: 60 – 90 minuten

Over Everdell Pearlbrook:
Diep onder het glinsterende oppervlak van de Pearlbrook rivier wacht een mysterieuze beschaving van watermensen op je. En dus ook een nieuw avontuur in het prachtige Everdell.
Pearlbrook introduceert een additioneel speelbord, het rivierbord. Je stuurt jouw ambassadeur naar de rivier om nieuwe grondstoffen te verzamelen: parels. Ook kun je in de rivier nieuwe boswezens en gebouwen vinden! Verzamel voldoende parels om de meest indrukwekkende wonderen en decoraties te bouwen en daarmee jouw stad de trots van Everdell te maken!

(Bron: White Goblin Games)
(Pearlbrook is een uitbreiding van Everdell)

Allereerst: Pearlbrook is een uitbreiding van het spel Everdell. Mijn review van Everdell, het basisspel, vind je hier. Om dat samen te vatten, ik vind Everdell een geweldig leuk en vooral mooi spel. Het is een investering (ik vind 70 euro best veel geld) maar dan heb je ook een prachtig spel waar je uren plezier aan kan beleven. Het duurt wat langer dan WWG zelf aangeeft (wij zijn er soms wel 2 of zelfs 2,5 uur mee bezig) maar het is het waard.

Wat je krijgt in Everdell: Pearbrook (foto zonder het basisspel)

Pearlbrook is de eerste uitbreiding van Everdell, hij is dan ook nog niet uit, alleen als pre-order. Wij hebben hem een uur na het binnenkomen gespeeld (want ik was natuurlijk veel te ongeduldig en enthousiast) dus ik kan je meteen mijn mening geven!

Je krijgt er onder andere een grondstof bij, namelijk parels. Die spelen, samen met de nieuwe arbeiders (kikkers) een grote rol, met de parels kun je namelijk dingen kopen die veel waard zijn aan het einde (zoals de nieuwe gebouwen) of je eigen wonderen, die ook per keer zullen verschillen. Het is dus een stuk diverser en je kan meteen een stuk meer. Ook dat is een voordeel: Als je met meerdere personen bent, zul je elkaar dus minder ‘in de weg’ lopen, omdat je meer opties hebt om te doen en te kopen. Ook is het einde spannender, omdat je nieuwe gebouwen/plekken kan kopen en de parels aan het einde ook punten waard zijn.

Ook de nieuwe boswezens en gebouwen zijn leuk. Vooral het piratenschip is, zonder spoilers, heel interessant. De art is hetzelfde als in het basisspel (prachtig dus).

MOET je Pearlbrook hebben? Niet per se, want Everdell is leuk genoeg zoals het is. Maar ben je Everdell fan zoals ik, wil je meer opties hebben om te doen en kun je er geen genoeg van krijgen? Dan is Pearlbrook wel wat voor jou.

Waardering: 3.5 uit 5.

Een linkje naar Pearlbrook vindt je hier. Heb jij Everdell?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: