Evenement: Beergeeks beat ALS – brouwdag!

Afgelopen woensdag 18 december was de brouwdag van de Road to Nowhere: Het bier dat gebrouwen wordt voor Beergeeks Beat ALS. Voor degenen die het niet kennen: Beergeeks Beat ALS is een geweldig initiatief opgezet door Ferry en Marcel, de eigenaars van de facebookgroep Beergeeks, om geld in te zamelen voor de slachtoffers van deze vreselijke ziekte. Vandaag mijn verslagje van de leuke brouwdag bij brouwerij Jopen!

Dorst kregen we in ieder geval niet! De brouwers hadden bier meegenomen om te proeven en om over te vertellen, wat erg gezellig en leuk was. Ik heb heerlijke biertjes geproefd en leuke praatjes gemaakt. Ook zorgden de mensen van Jopen erg goed voor ons (en voor het bier) een dikke pluim daarvoor!

We konden ook deelnemen aan een tour door de brouwerij. Wat was dat vet! Jopen is een enorme en hele mooie (en niet geheel onbelangrijk: schone) brouwerij. Ik heb hierdoor veel geleerd van het brouwproces.

En toen kwam het moment: De aankondiging van het nieuwe bier. Dit werd gedaan door Marcel en Ferry. Tromgeroffel….

Een Imperial Smoked Porter. Met onder andere boekweit en roggemout. Jummy!

Wauw, mensen. Wat was het gezellig en wat ben ik trots op de beercommunity: Meer dan 70 brouwerijen werken mee aan deze Imperial Smoked Porter, de Road to Nowhere. De releasparty zal plaatsvinden op 1 februari bij Davo in Deventer. Zie ik jullie dan?

Psssst, doneren kan nog door hiernaartoe te gaan: https://bit.ly/2Z8rYO5, maar binnenkort kun je wellicht ook een actie van mij verwachten! Dankjewel Ferry en Marcel, medewerkers van Jopen, alle lieve brouwers, bloggers, youtubers en anderen. Het was een geweldige dag.

Eén opmerking over 'Evenement: Beergeeks beat ALS – brouwdag!'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: