Verslavend begin van een nieuwe YA-fantasy serie

Storm and Fury (Harbinger #1) van Jennifer Armentrout
Vertaald door: Jeannet Dekker
Genre: YA-fantasy
Uitgever: Zomer & Keuning
Prijs: 22,50

Zes jaar geleden, op mijn zeventiende, kwam ik voor het eerst in aanraking met de boeken van Jennifer Armentrout. Destijds las ik van haar de Dark Elements serie, en was ik verkocht. De sexy, gewelddadige YA-fantasy serie over wachters en demonen stal mijn hart. En nu, zoveel jaren later, is er eindelijk een spin-off: de Harbinger serie, waarvan Storm and Fury het eerste deel is. Je snapt dus wel dat ik stond te springen!

Storm and Fury draait om Trinity. Trinity is de laatste van haar soort. Ze heeft een bijzondere gave en leeft al jaren op een geheime locatie, bewaakt door de wachters. Als de demonen ontdekken wat haar kracht is, zullen ze haar vermoorden. Als Trinity hoort dat er buiten iets leeft dat zowel demonen als wachters vermoordt, stort haar wereld in. Ze kan niet anders dan uit haar veilige omgeving vertrekken om zichzelf en haar familie te beschermen.

Het is overigens een limited edition met sprayed edges, hoe mooi!

Als je fan was van de Dark Elements, kun je ook je hart ophalen bij de Harbinger serie. Je favoriete personages komen terug: Roth, Layla en Zayne, maar ook nieuwe personages komen de hoek om kijken. Leden van nieuwe clans, vrienden van de personages, maar ook de komische noot en geest Kruimel. In plaats van bij de wachtersclan van Zayne en Layla, wordt de Harbinger serie geschreven vanuit Trinity, die bij een hele andere clan woont. Wanneer de leiders van de clans elkaars hulp nodig hebben, kruisen Zayne en Trinity hun wegen.

De schrijfstijl van Armentrout is zoals altijd heerlijk. Ze windt nergens doekjes om maar beschrijft gevechten en steamy scènes uitgebreid, waardoor je je geen moment hoeft te vervelen. Ook Trinity en Zayne worden sterk neergezet, met al hun gebreken van dien. Trinity viel me als personage echter een beetje tegen, ze is wat naïef en egoïstisch, maar voornamelijk klunzig, waardoor ze zich vaak in de nesten werkt (en er iemand haar moet redden) of dat ze ergens over struikelt en, cliché, door Zayne wordt geholpen.

Gelukkig wordt de kinderachtigheid van het personage van Trinity volledig teniet gedaan door de geweldige schrijfstijl en het gevoel weer helemaal thuis te zijn, maar ook door de goede plot. Armentrout deinst niet terug voor verwondingen, gebreken en plottwists. Dit, naast het gevoel weer helemaal thuis te zijn in de serie, zorgt ervoor dat dit weer een heerlijk, sexy begin is van een geweldige YA-fantasyserie.

Waardering: 3.5 uit 5.

Ik heb dit boek gekregen van de uitgever. Mocht je het ook willen kopen, kun je hier klikken om het boek te kopen op Bol.com en hier op Bazarow. Je betaalt niets extra, maar ik krijg wel een kleine commissie wanneer je dit doet. Je kunt hem natuurlijk ook bij je lokale boekhandel halen!

2 gedachten over “Verslavend begin van een nieuwe YA-fantasy serie

  1. Wacht maar, het vervolg heeft echt een enorme Cliffhanger. Ik wil eigenlijk nu meteen het derde deel. Ik ben in het Engels al begonnen, vandaar dat ik al verder ben. De klunzigheid en onhandigheid van Trinity komen niet door haar karakter, maar vooral vanwege haar kokervisie. Ze is onder andere nachtplint en dingen als stoepjes en dergelijke vallen net buiten de koker.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: