Friday Five: Boeken om te lezen tijdens kerst

Welkom bij de Friday Five! Met een aantal bloggers doen we de ‘Friday Five’ bedacht door Joost van Nerdygeekyfanboy. Hierbij laten we (bijna) elke vrijdag weten welke 5 boeken op de lijst gaan van een bepaald thema. Deze week is dat ‘Boeken om te lezen tijdens kerst’, voor jezelf, of als cadeautje voor een random kerstsurprise waar je veeeeel te laat mee bent begonnen. Laten we beginnen!

Harry Potter van J.K. Rowling

Als je Harry Potter niet kent, heb je de afgelopen twintig jaar wel écht onder een steen gelegen. Kerst is de perfecte tijd om deze boeken te herlezen, omdat ze magisch zijn en in bijna elk boek een prachtige kerstscène zit (denk aan de iconische: ‘I’ve got presents?’ van Harry in deel 1, daar smelt je toch bij weg?). Ben je te lui om de boeken te lezen en wil je gewoon een lekker avondje op de bank, kun je natuurlijk ook de dvd’s kijken.

Winter in het kattencafé van Melissa Daley

Confession: Ik heb dit boek niet gelezen, maar ik wil het wel zo graag. KIJK DAN HOE SCHATTIG DIE COVER IS! Dit lijkt me het ultieme feelgood boek om te lezen met een enorme kop chocolademelk, op de bank met een dekentje. Laat die winterdagen maar komen!

Sjakie en de Chocoladefabriek van Roald Dahl

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik krijg altijd het ultieme kerstgevoel als ik naar Sjakie en de Chocoladefabriek kijk op televisie. Vooral als ik die opa’s en oma’s samen in bed zie liggen, zo lief! Ook heeft het de ultieme kerstgedachte: Wees blij met wat je hebt. Een prachtig boek voor de feestdagen!

Winterberg van Kiki van Dijk

Ik wilde wat verschillende genres in dit lijstje gooien, dus bij deze een thriller. Winterberg van Kiki van Dijk gaat over een spannende vermissing in de sneeuw. Het speelt zich dan niet af met kerst, maar is alsnog een boek om tijdens de heerlijke winterdagen heerlijk mee op de bank te kruipen.

Een Frozen Hart van Elizabeth Rudnick

Stiekem heb ik deze een klein beetje gejat van Joost (Nerdy Geeky Fanboy, sorry Joost, hij is gewoon zo leuk en kerstig!). Voor de fans van Frozen is dit natuurlijk het ultieme kerstverhaal dat niet draait om verliefd zijn, maar de liefde tussen twee zussen en een hoop ijs en sneeuw. Prachtig, als je het mij vraagt.

Hieronder vind je een lijstje met de bloggers die meedoen, neem daar vooral ook een kijkje voor meer Friday Fives!

Welke boeken lees jij met kerst?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: