Een ontgroening om bij te huiveren

Black Friday van Maren Stoffels
Genre: YA-thriller
Prijs: 14,99
Uitgever: Leopold

Waardering: 4.5 uit 5.

Op een vrijdag (die niet zo zwart was) heb ik dit boek in één ruk uitgelezen. Ik kon het gewoon niet wegleggen! Vandaag vertel ik jullie wat ik van de vierde YA-thriller van Maren Stoffels vindt: Black Friday.

Black Friday wordt vertelt vanuit de perspectieven van Ris en Megan, die de ontgroening meemaken van een studentenvereniging. En laat me je vertellen: Die is niet voor iedereen. Het is bijna walgelijk te lezen hoe er omgegaan wordt met de eerstejaars, en al helemaal als je je bedenkt dat het op ‘waarheid’ gebaseerd is. Ook is er een slachtoffer gevallen. Dit weet je als lezer al vanaf het begin, maar wie het is of waarom, wordt pas gaandeweg duidelijker…

‘Want jullie zijn niets waard, snappen jullie dat? Jullie zijn niets meer dan de grond waar wij op lopen, de pot waarop wij schijten en het matras waar wij iemand op…’

Naast het feit dat het verhaal heel afwisselend, spannend en interessant is, komen er ook thema’s aan bod die je bewustzijn aanwakkeren en die je laten nadenken. Zo kampt Megan met rouw om de dood van haar beste vriendin en heeft Ris te kampen met aanranding en zijn zelfbeeld.

Black Friday is niet alleen spannend, het stipt ook nog eens belangrijke thema’s aan, heeft een fijne schrijfstijl en is dynamisch door de verschillende perspectieven en laat je bewust worden. De belangrijkste boodschap is misschien ook wel het opkomen voor jezelf, zelfs tijdens zo’n ontgroening. Je zult zo naar de ontknoping toe leven, dat je niet kan stoppen met lezen. Weer een pareltje van Maren Stoffels, chapeau!

Ik heb dit boek gekregen van de schrijfster. Mocht je het ook willen kopen, kun je hier klikken om het boek te kopen op Bol.com en hier op Bazarow. Je betaalt niets extra, maar ik krijg wel een kleine commissie wanneer je dit doet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: