Hartverwarmende roman met een goede dosis drama

De Road Trip van Beth O’Leary
Vertaald door:  Anna Livestro
Genre: Roman/Feelgood
Uitgever: de Fontein
Prijs: 20,-

Eén van mijn favoriete boeken van vorig jaar was Tot Snel! van Beth O’Leary, dat ik flink heb verkocht in onze boekhandel omdat ik het de perfecte feelgood voor het najaar vond. Toen De Road Trip werd aangekondigd in de najaarsbrochure van de Fontein, was ik aan het trappelen van enthousiasme. Ik moest en zou haar nieuwste boek lezen, omdat deze schrijfster mijn kijk op feelgood helemaal heeft veranderd. Kon ze me opnieuw wegblazen met haar humoristische schrijfstijl en romantiek?

Addie en haar zus Deb zijn voorbereid op een epic roadtrip van het zuiden van Engeland, waar ze wonen, naar een bruiloft in Schotland. Snacks, playlist, route: alles ligt klaar. Eén kleine botsing later, en hun Mini heeft opeens drie extra passagiers: Dylan, Addie’s ex-vriend; zijn beste vriend Marcus, die meer issues heeft dan een gemiddeld weekblad; en de onbekende Rodney, die niemand eigenlijk kent maar die ook een lift naar de bruiloft nodig had. Wat zal het eerder begeven, de auto of de gespannen vrede tussen de passagiers?

De Road Trip wordt geschreven vanuit twee perspectieven, die weer op twee momenten plaatsvinden: Addie van toen, Addie van nu, Dylan van toen en Dylan van nu. Met de Addie en Dylan van nu kom je vast te zitten in een kleine mini, in een roadtrip op weg naar de bruiloft van een gezamenlijke vriendin. Al snel merk je dat er iets tussen hen is voorgevallen en dat ze ooit bij elkaar waren, maar om de één of andere reden niet meer. Die reden wordt langzaam maar zeker duidelijk in de passages over Addie en Dylan van toen: Van hoe ze elkaar leerden kennen tot waar het allemaal fout ging.

Ik zal meteen duidelijk zijn: Ik vond dit weer een heerlijk boek. Zo. Dan vertel ik je nu waarom.
Allereerst is de schrijfstijl van Beth O’Leary geweldig. Het leest lekker door, de hoofdstukken en zinnen zijn niet te lang, ze kan humor heerlijk verwerken in romantische of trieste passages maar je toch weten te ontroeren en weet elk personage echt een eigen stem te geven. Zelfs Cherry, de bruid, die we eigenlijk pas tegenkomen tegen het einde van het boek, heeft haar stempel gezet.

Ook de plot is geniaal: Je blijft maar doorlezen, en dat is niet alleen door de goed lopende zinnen en korte hoofdstukken. Je blijft met de vraag in je hoofd malen waarom ze uit elkaar zijn gegaan, en aan de andere kant wil je ook weten of ze op tijd op de bruiloft aankomen en welke andere obstakels er nog op hun pad komen. De vragen worden allemaal heerlijk bevredigend beantwoord

De Road Trip was opnieuw zo’n boek waarmee je je een middag op de bank, met de regen druppelend tegen de ramen en een kop warme thee naast je, uren vermaakt. En ja, dan zeg ik een middag, want dit boek wil je in één ruk uitlezen, geloof me.

Waardering: 4.5 uit 5.

Ik heb dit boek gekregen van de uitgever. Mocht je het ook willen kopen, kun je hier klikken om het boek te kopen op Bol.com. Je betaalt niets extra, maar ik krijg wel een kleine commissie wanneer je dit doet. Je kunt hem natuurlijk ook bij je lokale boekhandel halen.

2 gedachten over “Hartverwarmende roman met een goede dosis drama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: