Verslavende en heerlijk spannende drama-serie

The Perfectionists van Sara Shepherd
Genre: Young Adult
Uitgever: Moon Young Adult
Prijs: 15
Waardering:

The Perfectionists is het eerste deel van een tweeluik van Sara Shepard over vijf meiden die één ding gemeen hebben: Hun haat voor hun vervelend, stinkend rijke klasgenootje Nolan. Samen plannen ze hem te grazen te nemen op een feestje, maar iets ondenkbaars gebeurd: Nolan wordt vermoord op dezelfde avond en zij moeten alles op alles zetten om niet bovenaan de verdachtenlijst te komen staan. Maar belangrijker nog: Om erachter te komen wie Nolan wél om het leven heeft gebracht.

Sommigen zullen Sara Shepard kennen van haar Pretty Little Liars boeken, of de serie. En dat is precies wat je kunt verwachten bij dit tweeluik: Het leest als een serie. De personages worden afgewisseld per hoofdstuk en al snel kom je achter hun verleden, karaktertrekken en wat zij te maken hebben met Nolan, maar ook hun persoonlijke problemen. Elk perspectief is even interessant en de hoofstukken eindigen vaak in cliffhangers, waardoor je niet anders kunt dan blijven doorlezen.

De onderwerpen variëren en hoewel ze soms niet even goed worden uitgediept, is het belangrijk dat Shepard deze dingen aanstipt. De jonge meiden kampen immers niet alleen met liefdesverdriet, soms zit het dieper: Mishandeling, brandwonden en therapieën spelen een subtiele rol.

De spanningsopbouw zit er tevens goed in. Wanneer je normaal thrillers leest met een vrouw in de hoofdrol, zal dit Young Adult boek je ook wel goed kunnen bekoren. Het feit dat moorden een rol speelt en de cliffhanger op het einde van het boek zullen zeker maken dat je door blijft lezen, maar ook voor degenen die liever Netflixen dan er een boek bijpakken, is dit een dikke tip.

Al met al kan ik niet anders zeggen dat ik spijt heb dat ik dit nu aan het typen ben en niet aan het lezen ben in het vervolg: The Good Girls. The Perfectionists is een heerlijk, verslavend en spannend begin van een tweeluik dat smeekt om meer!

The Good Girls van Sara Shepherd
Genre: Young Adult
Uitgever: Moon Young Adult
Prijs: 19,99
Waardering:

The Good Girls is het tweede en laatste deel van de serie van Sara Shepard, beginnend met The Perfectionists. Je kunt de boeken dan ook niet apart lezen, want in The Perfectionists staat een hoop waardevolle informatie en kom je veel te weten over de vijf meiden die een rol spelen in beide boeken.

The Good Girls gaat verder waar The Perfectionists eindigde, hoewel de spanning zich snel opbouwt en de gebeurtenissen zich in een rap tempo opvolgen. Waar je in het eerste deel de meiden leert kennen, draait het tweede deel vooral om het afwerken van het dodenlijstje en de vraag: Wie zit erachter en hoe is deze persoon te stoppen? Langzaam maar zeker komt de waarheid aan het licht, en de plotwending (en het einde) zal je in schok achterlaten.

Er worden nieuwe thema’s aan het licht gebracht, en het is duidelijk dat de meiden een ontwikkeling doormaken. Zo maakt Mac van alles mee rondom haar (ex-) beste vriendin Claire, kampt Ava met mentale mishandeling door haar schoonmoeder en staat Julie’s wereld op het punt om in duigen te vallen. En in dit deel wordt tevens duidelijk dat de meiden elkaar niet meer allemaal kunnen helpen, want wie kunnen ze nog vertrouwen met een moordenaar op vrije voeten?

Heb je net als ik gesmuld van The Perfectionists en houd je van een spannende dramaserie à la Pretty Little Liars, dan is deze duologie zeker aan te raden. Door de perspectiefwisselingen, plotwendingen en spanning blijf je maar doorlezen en, ook al is het een duologie met tezamen meer dan 500 pagina’s, vlieg je door de boeken heen. Het is een genot om deze serie te lezen.

Ik heb deze boeken ontvangen van de uitgever. Mocht je ze ook willen bestellen, dan kun je The Perfectionists hier en The Good Girls hier bestellen bij Bazarow, een site die een deel van de winst teruggeeft aan boekhandelaren en andere branches in de boekenwereld. Je betaalt niets extra’s, maar ik verdien wel een kleine commissie wanneer je dat doet.

Wat is jullie favoriete serie?

2 gedachten over “Verslavende en heerlijk spannende drama-serie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: