Bordspelreview: Paranormale detectives

Paranormale Detectives
Uitgever: 999games
Prijs: 29,95
Aantal spelers: 2-6
Leeftijd: 12+
Gemiddelde speeltijd: 45 minuten

Over Paranormale Detectives:
Paranormale detectives is een partyspel voor helderziende spelers. Een van jullie is onder verdachte omstandigheden overleden, maar kan als geest nog beperkt communiceren. Om het verhaal op te lossen, wordt de hulp ingeroepen van paranormale detectives. Zij kunnen met hun kaarten de geest laten “spreken”. De geest kan op vele manieren vanuit het hiernamaals met je communiceren, zoals via tarotkaarten, geluiden, stukjes tekst, noem maar op. Welke Paranormale Detective kan het mysterie als eerste oplossen?
(Bron: 999games.nl)

Paranormale Detectives is één van mijn nieuwe favoriete partyspellen, dus ik vond dat ik, behalve een Instagrampost, ook een review aan moest wijden. Het is een spel dat je speelt met 2 tot 6 spelers (ik heb ontdekt dat de sweet spot met 4 spelers is omdat je dan genoeg aanwijzingen hebt en niet té lang hoeft te wachten met raden) en waarbij je veel kunt speculeren, maar ook een beetje moet bluffen en zelf goede aantekeningen moet maken en moet nadenken.

Het is een spel dat je zo doorhebt en waarvoor je niet eens een tutorial hoeft te kijken (iets wat ik normaal vaak doe). Je kunt het een beetje vergelijken met Mysterium waarbij er ook een geest is die aanwijzingen geeft over de moord. In dit geval is er maar één moord gepleegd en moet je er niet alleen door visioenen, maar op verschillende manieren achterkomen wie de moordenaar is, waarom hij de moord heeft gepleegd, waar, waarmee en hoe. Je kunt als medium verschillende vragen stellen (bijvoorbeeld: ‘Wat is het beroep van de moordenaar’) en vervolgens een kaartje geven met de manier waarop de geest antwoord moet geven. Dit kan bijvoorbeeld door midden van de geestmeter, tarotkaarten of een ouija-bord. Dit gaat op een speelse, leuke manier.

Ik ben een liefhebber van party- en moordspellen, dus het zal je niet verbazen dat ik dit een geweldig spel vindt. Je moet speculeren met je mede-mediums, maar je wilt natuurlijk wel de meeste dingen goed hebben, waardoor je niet al te veel moet prijsgeven. Het is spannend en grappig en ik kan er maar geen genoeg van krijgen! Het enige minpuntje is dat je de scenario’s op een gegeven moment allemaal gehad hebt, en dan is het minder leuk om het nog een keer te spelen.

Waardering: 4 uit 5.

Een linkje naar Paranormale Detectives vindt je hier. Heb jij dit spel al ooit gespeeld?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: