Bieradventskalenders 2022

Is het nú al zover?! Hoor ik je denken. Nou, het is nooit verkeerd om vroeg research te doen, en wellicht wat pre-orderkorting mee te pakken. Daarnaast liggen de pepernoten ook al in de winkel. Vandaag neem ik jullie weer mee in de wereld van adventskalenders. Wat ga jij aanschaffen? (Zoals altijd is dit artikel niet gesponsord, zijn de prijzen excl. verzending en zitten er 24 bieren in een adventskalender, tenzij anders vermeld). Hoppy holidays!

Beer in a Box

De Beer in a Box adventskalender ziet er dit jaar uit als een TV die je open kan klappen. Het zijn bieren van 24 verschillende brouwers, met 24 videoboodschappen en foodpairingtips bij alle bieren. Er zitten 8 bieren in van internationale brouwers. Ze hebben twee versies (!), de exclusieve (met de spannendere bieren van o.a. internationale brouwers) voor 125 euro, en de ‘subtiel’ voor maar 69 euro. Hierin zitten wat toegankelijkere bieren (lees: Blond, Tripel en Witbier). De verzendkosten zijn gratis.

Beyond Beer

Ook Beyond Beer heeft dit jaar weer adventskalenders, twee maar liefst. Ik heb twee jaar geleden de Geek-editie mogen ontvangen en man, wat was ik onder de indruk! Dit jaar hebben ze een standaard editie voor 69,90 (tot eind september voor 62,90!) waarin toegankelijke bierstijlen (IPA, Lager, Belgisch) zitten van Duitse en internationale brouwerijen. In de Geek-editie, voor 149,90, zitten bieren in blik (vaak ook 440 ml), waarvan sommige exclusief voor de adventskalender en internationaal. De Geek-editie is gelimiteerd en beide adventskalenders worden gratis verzonden in Duitsland, Nederland, Denemarken, Liechtenstein, Luxemburg, Oostenrijk en Frankrijk.

Craft Only

Craft Only heeft dit jaar een adventskalender genaamd ‘Beer Adventure’ die echt een PLAATJE is om te zien. Hij lijkt op een fantasy/sprookjesachtige boekenkaft, en als nerd vind ik dat heel leuk. Ook belooft CraftOnly een interactief spelelement… Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Elke dag schijnt er een soort kraak de code te zijn. Er zitten 24 bieren in van Nederlandse, Belgische en Duitse onhankelijke (familie)brouwerijen in meer dan 20 bierstijlen, en hij kost slechts 69,50 met gratis verzending. Hij heeft nu tijdelijk korting, dus ik denk dat de prijs binnenkort naar 84,50 gaat.

Beer Republic

Beer Republic heeft dit jaar een volwaardige adventskalender met 24 bieren van Noord-Amerikaanse brouwerijen, waarvan sommigen nog niet eerder gelanceerd zijn. Het zijn verschillende stijlen, waaronder IPA’s, sours en stouts. De stijlen en brouwerijen kun je (let op, spoilers!) hier vinden. Hij kost 80 euro (wat niet enorm veel geld is voor internationale brouwerijen), maar er komt nog wel verzendkosten bij. Haal je het op in Nederland bij Beer Republic zelf, dan betaal je natuurlijk geen verzendkosten.

Moersleutel

De Moersleutel is weer terug met een adventskalender! Hierin zitten vooral bieren van de Moersleutel, met een paar collabs en een paar gastbieren, waaronder 4 barrel-aged stouts. Nu heeft de Moersleutel voor zover ik weet alleen bieren van 44cl, dus je krijgt sowieso iets meer bier dan bij de andere kalenders. Let op, er zitten vooral veel stouts in! Mij zou je niet horen klagen, maar hey, smaken verschillen. De adventskalender kost 165 euro, wat niet weinig is, en volgens mij is dit ook nog zonder verzendkosten. Als Guild Member krijg je de adventkalender upgrade sowieso, dus die optie heb je ook!

Mister Hop

Mister Hop verkoopt opnieuw een adventskalender met bieren van 24 verschillende (ook internationale) brouwerijen, met een gemiddelde Untappd-rating van tussen de 3,8 en 5. In totaal zijn er 7 verschillende stijlen en veel meer substijlen. Er zitten ook bieren tussen die speciaal voor de adventskalender gebrouwen zijn, of waarmee de werknemers hebben mee gebrouwen. Dat laatste is tof. In pre-order is de doos 74,95 euro, daarna 84,95.

Brewdog

De verkoop is live! Brewdog belooft 24 bieren (waarschijnlijk alleen van zichzelf, zoals andere jaren) en een Brewdog kerstglas. Vroege bestellingen krijgen 5 pond korting op de prijs van ongeveer 60 pond. Ik was eerder niet zo onder de indruk van de inhoud van deze adventskalender, maar hij wordt wel elk jaar beter!

Craft Boxs

Bij Craft Boxs krijg je een unieke adventskalender gebaseerd op je eigen smaak (Untappd). Je kunt dan kiezen uit drie soort adventskalender, en nu (in de pre-order) kost je adventskalender 79,95, of 143,95 als je een exclusieve wilt. Ik weet niet in hoeverre dit afwijkt van hun normale concept, maar het is wel uniek.

Bier Barrel

De adventskalenders van Bier Barrel kende ik nog niet, maar ze hebben een versie met 12 bieren voor 80 euro en één van 24 bieren voor 160 euro. Minimaal de helft is vatgerijpt (!) en de meesten zijn donker, met een hoog alcoholpercentage.

Sori

Sori heeft ook weer een adventskalender, die zoals elk jaar weer vol zit met Sori bieren. Ik ben Sori fan, dus deze gaat waarschijnlijk wel op mijn verlanglijstje! Het is niet de duurste kalender die er is, namelijk 99,90, wat neerkomt op iets meer dan 4 euro per flesje/blik. En er zitten ook Barrel Aged rammers tussen! De verzendkosten zijn niet gratis, dat is dan wel weer jammer. Mocht je deze willen bestellen, gebruik dan de code ‘MEREL15‘ voor 15% korting!

Frontaal

Frontaal komt voor de tweede keer met een adventskalender, die eruit ziet alsof je kan binnenkijken in een leuk kersttafereel. Hij bevat ongeveer 70% bieren van Frontaal en 30% bieren van (inter)nationale bevriende brouwerijen, met blikken van 33cl en 44cl. Ook zou er wat merchandise in te vinden zijn. Voor 129,95 is het (zeker voor een Nederlandse brouwerij) niet de meest goedkope versie die er is, maar er zitten dan ook grotere blikken tussen en een aantal Barrel Aged bieren. En nog een leuk detail (niet gesponsord of course), je kunt de kortingscode ‘MEREL10’ gebruiken voor 10% korting!

Beerwulf

De klassieke adventskalender is toch wel die van Beerwulf, elk jaar doen ze het weer iets beter qua bieren, en dit jaar is ook het design erg mooi gedaan! De adventskalender van Beerwulf is voor de echte geek niet altijd heel interessant, maar wel perfect voor een beginnende speciaalbierliefhebber of om cadeau te doen. Het is namelijk ook één van de meeste betaalbare kalenders: 65,99 in de pre-order.

Rigtersbier

Ik werd er meermaals op gewezen dat brouwerij Rigtersbier ook een adventskalender heeft dit jaar. Hij kost tot half oktober slechts 79 euro. Het zijn 24 bieren waarvan 22 van henzelf en 2 van bevriende brouwers, 6 BA-bieren en 2 destillaten van hun bier. Best leuk voor die prijs dus, en een mooie diversiteit aan stijlen.

De Biertonne

De Biertonne webshop heeft twee verschillende soorten adventskalenders: De basic-versie voor 75 euro, en de Summun-versie van 122,50. De eerste versie is gevuld met klassieke, Belgische stijlen, de tweede met iets meer gedurfde bieren, waaronder 4 barrel-aged. Of deze van nationale of internationale brouwerijen zijn, kon ik niet vinden.

Mikkeller

Zoals elk jaar heeft ook Mikkeller weer een adventskalender, met 24 bieren waarvan een aantal van henzelf, en een aantal van bevriende brouwerijen. Hij is nu in de korting met 10%, oftewel 123,45 euro. Dat is niet weinig, maar de bieren van Mikkeller zijn niet mis, en als ze er een aantal hebben gerijpt, zal het waarschijnlijk het geld waard zijn.

Onder Nul punt Vijf

Onder nul punt vijf is webshop met alcoholvrije bieren (<0,5%) die nu een adventskalender uit hebben gebracht! Het zijn dus allemaal alcoholvrije/alcoholarme bieren uit verschillende landen in 33 of 50 centiliter. Hij kost 75 euro. Als je dus iets eerder wilt beginnen met dry january (of gewoon liever geen of minder alcohol drinkt) een leuke kalender!

’t Meuleneind

Brouwerij ’t Meuleneind heeft nu (volgens mij voor het eerst) een adventskalender. Hij kost 75 euro en of dat het waard is, weet ik niet, want er staat niet wat voor bieren erin zullen zitten. Wél zitten er vier specials in en is het design erg leuk.

Broers

Ik ken brouwerij Broers niet zo goed, maar het is leuk dat ze een eigen adventskalender hebben. Deze kost 74,90 en is gevuld met bieren van 10 verschillende Belgische en Nederlandse brouwerijen.

Hopt

Hopt heeft ook elk jaar een adventskalender en die van dit jaar ziet er wel prachtig uit, moet ik ze nageven. Het is me niet helemaal duidelijk wat er in de kalender zal zitten (verschillende stijlen van ‘wereldberoemde’ brouwerijen), maar de bieren zijn allen 33cl of groter en de kalender kost 69,90.

White Pony

Whity Pony heeft een speciaal plekje in mijn hart, omdat hun barrel-aged bieren erg goed zijn. In deze adventskalender zitten 18 bieren van Belgische microbrouwerijen en 6 bieren van White Pony. Ook zijn er live online tastings, dat is wel een leuke touch! De prijs is 135,42 met gratis verzending.

Insel Brauerei

De Duitse brouwerij Insel heeft een eigen adventskalender voor 74,90 euro. Mijn Duits is een beetje roestig, maar volgens mij zijn het enkel bieren van Insel zelf, met een beschrijving van een sommelier.

Adventskalenders van (offline) winkels

  • Het Biermeisje – Het biermeisje, die ook een fysieke winkel heeft belooft een adventskalender op basis van jouw smaak samen te stellen. Altijd leuk! Je kunt hem voor 80, 100 of 125 euro bestellen, afhankelijk van hoe spannend je hem wil.
  • Bier Atelier Renes – Bier Atelier Renes heeft drie verschillende adventskalenders, van 35 euro tot 75 euro, waarbij je 8 bieren krijgt (van 25 december tot 1 januari).
  • Druif & Graan – Deze biershop heeft twee soorten adventskalenders: Eén van 75 euro, en eentje die naar je Untappd-profiel wordt aangepast, voor 130 euro. Er zijn er ook nog een aantal tussenin, check de link voor details.
  • Gall & Gall – Ik heb deze even in dit rijtje gezet, omdat het toch echt een offline shop is in het algemene beeld. Gall heeft de Beer Experience Box, met klassieke (Belgische) bieren, niet de meest boeiende, maar misschien wel leuk als cadeau. Slechts 50 euro, dus niet enorm prijzig.
  • House of Beers – Mijn lokale biershop heeft maar liefst twee adventskalenders; Eentje in een doos die 72,50 kost, en een duurzame optie van hout in de vorm van een kerstboom (een pareltje om te zien) van 149,50. Niet de goedkoopste, maar het bier heeft een Untappd-rating van minstens 3,5 en er zitten vijf gloednieuwe bieren in.

Ben ik een adventskalender vergeten die hierbij moet staan? Laat het me weten in de reacties of stuur me een DM! Ik zal dit artikel regelmatig bijwerken.

Advertentie

2 gedachten over “Bieradventskalenders 2022

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: