Nu al heimwee naar Cockleberry Bay!

Een nieuwe kans in Cockleberry Bay door Nicola May
Genre: Feelgood
Uitgever: Zomer & Keuning
Prijs: 17,99

Waardering: 4 uit 5.

Het is alweer tijd voor de recensie van het laatste boek uit de Cockleberry Bay serie: Een nieuwe kans in Cockleberry Bay. Nog één keer keren we terug naar het heerlijke Engelse kustplaatsje om verplicht afscheid te nemen van Rosa, haar gekke worsthond Hot en alle anderen. Viel het afscheid mee of tegen?

Mocht je ze gemist hebben, je vindt de recensie van het eerste boek (Het Winkeltje in Cockleberry Bay) hier, de recensie van het tweede boek (Ik zie je in Cockleberry Bay) hier en de staycation-blog met biercocktailrecept hier. Kijk uit, want deze recensie kan spoilers bevatten over de eerste twee delen van de serie.

Een nieuwe kans in Cockleberry Bay gaat opnieuw over Rosa, maar ook wat over haar vriendin Titch. In het laatste deel van de serie probeert Rosa zwanger te worden van haar lieve man Josh, en daarmee komt dat ze niet de winkel én het eetcafé tegelijk kan runnen, en een opvolger moet zoeken voor haar geliefde huisdierenwinkeltje.

Zoals je kon lezen, vond ik Rosa geen aangenaam hoofdpersoon in het vorige deel. Ze was jaloers en zeurderig en toch leek iedereen haar aardig te vinden. Gelukkig was dit niet het geval in dit boek: Ze is wat aardiger, is gestopt met alcohol en lijkt meer te geven om anderen. Hierdoor is het een stuk prettiger om over haar te lezen en lijkt ze echt een ontwikkeling te hebben doorgemaakt.

Het plot is fijn: In plaats van allerlei drama dat elkaar opstapelt en ongeloofwaardig is, spelen het zoeken van een nieuwe opvolger voor de winkel en de poging tot zwangerschap van Rosa de grootste rollen. Tussendoor gebeurt er natuurlijk weer van alles, zoals de baby van Titch die opnieuw naar het ziekenhuis moet of de bevalling van de kinderen van Hot, maar deze zorgen er slechts voor dat je continu door blijft lezen in plaats van dat je op een zijspoor wordt gezet. Hiermee zit het derde deel voor mij in dezelfde vibe als de eerste: Een lekker feelgoodverhaal dat heerlijk wegleest.

En dat brengt me tot een algehele conclusie van de serie: Zoek je nog een lekkere serie om te lezen in de zomer, waarbij je niet teveel na hoeft te denken en waarbij je je in feestdagachtige sferen waant? Dan zijn dit absolute toppers. Daarnaast is Rosa een lekker menselijk personage en leer je samen met haar nog wat levenslessen, maar vooral het feit dat niemand perfect is. En zo is het maar net.

Ik heb dit boek gekregen van de uitgever. Mocht je het ook willen kopen, kun je hier klikken om het boek te kopen op Bol.com en hier op Bazarow. Je betaalt niets extra, maar ik krijg wel een kleine commissie wanneer je dit doet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: