Hilarisch en schattig verhaal dat verwachtingen overstijgt

Tot snel door Beth O’Leary
Vertaald door: Anna Livestro
Genre: Roman
Uitgever: Fontein
Prijs: 19,99

Na het succes van Veel Liefs komt Beth O’Leary met een tweede roman: Tot snel. Het verhaal gaat over twee vrouwen in een hele anders levensfase: Leena is begin twintig, heeft een uitdagende baan, een vriend die haar steunt, een leuk leven in Londen – maar schijn bedriegt. Als ze op kantoor volledig instort, schrijft haar baas haar twee maanden rust voor. Op zoek naar afleiding van haar eigen problemen besluit ze bij haar oma Eileen te gaan logeren. Eileen heeft ondertussen zo haar eigen problemen. Ze is 79 jaar, net gescheiden, en bang dat ze te oud is om nog opnieuw te kunnen beginnen. Ze besluit op zoek te gaan naar een nieuwe liefde – maar in het dorp waar ze woont is het aanbod erg klein. Tot Leena met de oplossing komt: in Londen zijn er mannen genoeg, en Leena’s flat staat leeg. Leena en Eileen wisselen van huis, maar al snel merkt Leena dat het platteland niet alleen maar rust en regelmaat kent, en Eileen ontdekt dat liefde soms een onverwachte vorm aanneemt…

Voor wie de film The Holiday kent, zal het concept wel bekend voorkomen: Twee mensen wisselen van huis (de één op het platteland en de ander in de drukke stad) en vinden hun geluk in de schoenen van een ander. Aangezien het één van mijn favoriete films is, had ik zin om dit boek te lezen, maar was ik ook een beetje sceptisch. Was het echt zo goed, en kon het me raken?

Tot snel heeft alles. Bovenal humor: Ik heb een aantal keren hardop moeten lachen om de heerlijke fragmenten van Eileen, die geen blad voor de mond neemt en met het motto ‘het leven is te kort om je zorgen te maken om kleine dingen’ leeft. Leena is aan de andere kant het toonbeeld van de twintiger in deze tijd, jezelf willen overstijgen en vrouwen die elkaar proberen de weg te versperren, maar voornamelijk angst om te falen. Ik kon mezelf enorm in haar verplaatsen. Naast het vermogen je in te leven in de hoofdpersonages en de humor, is er ook ruimte voor een traan. Eileen en Leena kampen namelijk ook met een fase van rouw, maar huiselijk geweld en depressies spelen ook een rol. Als het nog niet duidelijk was, dit boek heeft alles.

Ik weet niet zo goed wat ik nog meer moet zeggen over dit boek. Ik verwachte een leuk romannetje à la The Holiday, maar het was veel meer dan dat. Een verhaal met karakterontwikkeling, liefde, humor, een lach en een traan. Ik kan niet wachten om meer van O’Leary te lezen!

Waardering: 4.5 uit 5.

Ik heb dit boek gekregen van de uitgever. Mocht je het ook willen kopen, kun je hier klikken om het boek te kopen op Bol.com en hier op Bazarow. Je betaalt niets extra, maar ik krijg wel een kleine commissie wanneer je dit doet. Je kunt hem natuurlijk ook bij je lokale boekhandel halen!

3 gedachten over “Hilarisch en schattig verhaal dat verwachtingen overstijgt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: