(Kerst)cadeautips: Bordspellen!

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat BooksbeersandBEYOND staat voor BORDSPELLEN! Naast bier en boeken is dat namelijk mijn grote passie. Gelukkig heb ik ook genoeg ervaring (vind ik zelf) om jullie er tips over te geven, dus bij deze: Cadeautips voor de bordspellenliefhebber, voor als je met je handen in het haar zit!

Voor een kleiner budget:

Weerwolven van Wakkerdam

Een klassieker! Dit is een heerlijk spel om te spelen met een groot aantal spelers en is ook een beetje low-key. Je krijgt een rol toebedeeld en bent een burger (eventueel met speciale rol) of een weerwolf. Eén speler is de verteller en kent alle rollen. De inwoners mogen ‘overdag’ overleggen en eventueel iemand ophangen, en de weerwolven mogen ’s nachts iemand ombrengen. Het doel is om over te blijven met enkel burgers of weerwolven.

Leukste aantal spelers: 8 of meer
Prijs: 10,95
Bestellink: Weerwolven van Wakkerdam en eventueel de uitbreiding Karakters van Wakkerdam

Regenwormen

Regenwormen kun je prima met zijn tweëen spelen, maar is ook erg leuk om met een aantal vrienden te doen, omdat je elkaar dan extra haat als je elkaars punten afpakt. Het is een snel en compact dobbelspel wat niet lang duurt en makkelijk te leren is. Het doel is zoveel mogelijk regenwormen verzamelen door zoveel mogelijk te dobbelen! Maar je kunt dus ook de punten van een ander afpakken…

Leukste aantal spelers: 3 of 4
Prijs: 14,95
Bestellink: Regenwormen

Codenames

Codenames is erg low-key, simpel, kan door iedereen gespeeld worden, en is toch erg leuk. De spelers worden opgedeeld in twee teams (rood en blauw). Er liggen 25 woorden op tafel (5×5) en één speler van elk team krijgt te zien welke woorden bij hun team horen, en welke woorden bij het andere team. Hij/zij probeert de woorden te koppelen aan één woord (bijvoorbeeld kangoeroe en mol = dier) en een letter te zeggen (in dit geval 2, omdat het bij 2 woorden hoort). Het team dat als eerste alle woorden heeft geraden, wint!

Leukste aantal spelers: 4 of meer
Prijs: 16,99
Bestellink: Codenames

Voor een groter budget:

Mysterium

Dit spel ken ik nog niet zo lang, maar toen ik het eenmaal speelde bij een vriend was ik verkocht. Mysterium klinkt misschien een beetje als Cluedo (er moet een moord opgelost worden door de dader, de locatie en het moordwapen te vinden) maar er is een soort spelleider (de geest) die als enige de moorden kent en voor de aanwijzingen zorgt. Je moet dan individueel jouw moord oplossen in zeven rondes, door middel van de visioenen die je krijgt van de geest. Heel spannend, vermakelijk en altijd anders.

Leukste aantal spelers: 4 of meer
Prijs: 33,09
Bestellink: Mysterium

Dominon

Dominion is één van mijn nieuwe favorieten en geloof me, als je het eenmaal speelt, wordt het ook één van jouw favorieten. Dominion (het basisspel, er zijn een hoop uitbreidingen) is een deck-building game, waarbij je zoveel mogelijk overwinningspunten moet krijgen in de vorm van landgoeden, hertogdommen en provincies. Dit doe je door ze te kopen met koper, zilver of goud en door middel van je actiekaarten, die je ook kunt kopen en spelen. Het is altijd anders, het draait om tactiek en je moet goed opletten wat de rest doet!

Leukste aantal spelers: 3 of 4
Prijs: 35,95
Bestellink: Dominion

Hopelijk hebben jullie iets aan deze cadeautips. Laat het met weten als je één van de spellen kent, of wat jouw favoriete spel is in de reacties!

De linkjes hierboven zijn affiliate linkjes, je betaalt niets extra wanneer je via de linkjes iets bestelt, maar ik krijg er dan wel een klein percentage van #studentenzakcentjes

4 gedachten over “(Kerst)cadeautips: Bordspellen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: