5x mijn favoriete bier- en boekenplekjes in Arnhem

Omdat ik nu doordeweeks in Arnhem woon en er voorheen al vaak kwam, heb ik inmiddels een paar favoriete plekjes opgedaan. Vandaag deel ik ze voor jullie, zodat jullie weten welke plekjes je niet moet overslaan tijdens een dagje in Arnhem!

’t Taphuys – Jansplein 56, 6811 GD Arnhem

Bij ’t Taphuys kun je als bierliefhebber (maar ook als wijn- of frisdrankliefhebber) je hart ophalen. Het concept is simpel: Je haalt een kaart bij de bar, je zet er een bedrag op, je plaatst de kaart in houder onder het scherm van het bier dat je wilt tappen, en tappen maar! Als je wilt kun je dus ook een beetje tappen om te proeven, om je glas daarna helemaal vol te schenken. De keuze is reuze (ook voor wijn), de sfeer is heerlijk en het personeel erg vriendelijk.

Het Colofon – Bakkerstraat 56, 6811 EJ Arnhem

Eén van mijn favoriete boekhandels ooit: Het Colofon. Het is ontzettend sfeervol (je kunt er zelfs een hapje eten en een drankje doen) en ze hebben een ruime selectie van allerlei boeken, plus een bovenverdieping met tweedehands exemplaren. Heerlijk om te neuzen, maar ook om doelgericht op zoek te gaan!

Wijnhandel Barrique – Pauwstraat 9, 6811 GK Arnhem

Een slijterij waar ik graag kom, niet omdat hun speciaalbiercollectie enorm indrukwekkend is, maar de bieren die ze hebben wel ontzettend goed zijn (denk aan Lervig, Põhjala en de Moersleutel) en de mensen die er werken altijd super behulpzaam zijn.

Hijman Ongerijmd – Grote Oord 15, 6811 GA Arnhem

Mijn op één na favoriete boekhandel in Arnhem is Herman Ongerijmd. Ze hebben heel aardig personeel en een goed aanbod. Ik ben vooral blij dat ze de Boekenkrant hebben, zodat ik soms kan koekeloeren!

ABC (Arnhems Boeken Café) Libertas – Brouwersplein 7, 6811 BL Arnhem

Oké, ik speel hierbij een klein beetje vals, want stiekem zijn ze nog niet open, maar ik ben zo excited! Libertas wordt een café waarin je bier kunt drinken én boeken kunt lezen, hoe gaaf is dat?! Ik heb er enorm veel zin in. Ze gaan hoogstwaarschijnlijk in januari open.

Hopelijk heb je wat inspiratie op kunnen doen! Kom jij wel eens in Arnhem en wat zijn je favo plekjes?

Eén opmerking over '5x mijn favoriete bier- en boekenplekjes in Arnhem'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: