2 dagen Utrecht: do’s and don’ts

Afgelopen week had ik een paar dagen vrij en zijn mijn vriend en ik naar Utrecht gegaan. We zijn wel eens vaker in de stad geweest, maar blijven dan eigenlijk in het centrum/de binnenstad en eindigen altijd in Hoog Catherijne of bij de HEMA voor een hotdog: dingen die we ook gewoon thuis zouden kunnen doen. Nu trokken we er twee dagen voor uit om écht wat van de stad te zien. Ik vroeg naderhand op Instagram of jullie een artikel wilde met mijn aanraders, en jullie stemden 100% in(het is me nog nooit gebeurd, 57 stemmen en allemaal op ‘ja’). Dus hierbij mijn tips en don’ts!

DO: Huur een OV-fiets

Wauw, wat is dát een uitvinding, die OV-fiets! Wij betaalden uit mijn hoofd 4 euro voor 24 uur. Het is enorm simpel: Je pakt een fiets op het station, checkt hem als het ware in, en als je klaar bent lever je de sleutel weer in. Alleen een OV-kaart (met gratis fietsabonnement) nodig en je hebt er enorm veel plezier van. Doordat we de OV-fiets hadden konden we veel dingen buiten het centrum bezoeken, waaronder de universiteit en het werkspoorcafé. Zo handig!

DO: Bezoek de bibliotheek

Ik ben misschien een beetje bevooroordeeld, maar bibliotheken zijn toch de mooiste dingen op aarde en ik kan het niet laten ze te bezoeken in een andere stad. De bibliotheek in Utrecht is dan ook echt prachtig, en dan bedoel ik vooral de centrale hal en de kinderafdelingen. Ga ook zeker even naar de bovenste verdieping voor een mooi uitzicht op de stad!

DO: Leuke terrasjes, DON’T: Minder leuke terrasjes

’t Taphuys
Bierlokaal de Luifel
Werkspoorcafé de Leckere
Café Olivier
The Streetfood Club

Als eerste bezochten we Werkspoorcafé de Leckere, op zo’n kwartiertje fietsen van het station. De plek is prachtig en erg hip. Ik denk dat het op een warme zomeravond een echte aanrader is. Het eten was ook echt top! Ik ben geen enorme fan van het bier van de Leckere, maar de ambiance maakte een hoop goed.
Eenmaal terug in het centrum gingen we zitten bij Café Olivier, omdat ik hier veel goede dingen over had gehoord. Nou, dat was een beetje een tegenvaller. Ik hoorde achteraf dat het binnen ook erg mooi is, maar wij zaten buiten en voor een Belgisch speciaalbiercafé vond ik de kaart ook vrij summier. Mwa, niet per se een aanrader.
Hierna aten we bij de Streetfood Club. Ik vond het concept erg leuk! Allerlei kleine gerechtjes. Sommigen zijn wat duurder (de octopus die mijn vriend had bijvoorbeeld) en sommigen zijn goedkoper (neem de edamame-boontjes, heerlijk!), maar ze zijn allemaal erg lekker. Aanradertje dus. Oh, en een Mannenliefde ging er wel in.
In de avond spraken we af met een Utrechtse vriend, waarna we neerstreken bij Bierlokaal de Luifel op Neude. Het was oké: leuk dat ze lokale bieren (Eleven) op de kaart hadden staan, maar dit mocht wel meer. Ik miste VandeStreek, Oproer, Kromme Haring en de Leckere, maar verder was het een prima caféaanbod.
De volgende dag gingen we naar ‘t Taphuys, wat een beetje sentiment was, aangezien mijn vriend en ik in Arnhem hebben gewoond en het Taphuys daar geweldig vonden. Helaas waren we er iets te vroeg en konden we dus niet tappen (?) omdat het volgens mij nog niet corona-proof was. Big fat bummer, want op de kaart hadden ze niks boeiends. Gemiste kans, Taphuys, maar het zal wel zijn redenen hebben.

DO: Little Beershop

Elke bierliefhebber (en niet-bierliefhebber) moet natuurlijk de Little Beershop even bezoeken als ze in Utrecht zijn. Lekker op bezoek bij de alwetende Gary en Fred om je goed te laten adviseren en goed rond te kijken, al is het een superklein (en megaschattig) winkeltje. Inmiddels hebben ze ook een goedgevulde webshop met verzending door heel Nederland.

DO/DON’T: Botanische tuinen

Ik heb gemengde gevoelens of ik dit een DO of DON’T moet noemen. Voor mij was het namelijk een DO: Ik had mijn studentenpas nog en studenten betalen slechts 3,50, wat ik het absoluut waard vond. ‘Normaal’ betaal je 8,50 voor volwassenen. Ik vond het een DO omdat ik redelijk geïnteresseerd ben in planten (iets meer in dieren, maar ach), er een hoop te zien is en de vibe heel rustig is. We hebben bijna drie uur rond gewandeld en zijn helemaal tot rust gekomen, behalve onze enkels dan. Ook de vlinderkas is GEWELDIG. Waarom vind ik het dan toch een DON’T? Omdat ik me kan voorstellen dat als planten niet je ding zijn, je dit veel te saai gaat vinden. Denk niet als waaghals-tiener alsjeblieft niet dat je hier urenlang plezier aan gaat beleven, want dat gaat het waarschijnlijk niet worden. Ook zijn er geen speeltuinen voor als je drukke kinderen hebt. Het ligt dus heel erg aan jezelf of je je hier gaat vermaken, maar leren zul je in ieder geval!

Dat waren mijn tips voor Utrecht. Heb jij nog tips, laat ze dan hieronder achter!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: