De Gevangene van Vallenia doorbreekt het tweede-boeksyndroom

De Gevangene van Vallenia (Genezer #2) van Lynette Noni
Vertaald door: Vertaalzusjes
Genre: Young Adult (Fantasy)
Uitgever: Boekerij (Meulenhoff)
Prijs: 22,99

Het is zover, het tweede deel van de Genezer-serie ligt in de winkels! Na de enorme cliffhanger van het eerste boek kon ik niet wachten om in het tweede boek te duiken, maar in een trilogie heb je vaak ook zoiets als een tweede-boeksyndroom, waarbij er weinig actie is en veel dialoog en politiek, waardoor je een beetje je concentratie verliest. Was dit ook zo bij de Gevangene van Vallenia?

De recensie kan spoilers bevatten over deel 1: De Genezer van Zalindov.

Kiva Meridan heeft de Elementproeven overleefd. Na tien afschuwelijke jaren verruilt ze de tralies van Zalindov voor de stadsmuren van Vallenia. Nu ze haar vrijheid terug heeft kan ze zich richten op het doel waar ze al sinds haar arrestatie op zint: wraak. Om te beginnen moet ze binnen de rebellenbeweging op zoek naar haar broer Torell en haar zus Zuleeka, zodat ze kunnen terugeisen wat hun familie toebehoort: de troon van Evalon. Maar onder het wakend oog van kroonprins Jaren is het bijna onmogelijk om ongezien het paleis uit te komen – tot de avond van het rivierfestival. Dankzij een list van Torell en Zuleeka wordt Kiva met hen verenigd. Maar het weerzien is allesbehalve de hereniging waarop ze had gehoopt. Kiva’s loyaliteit wordt zwaar op de proef gesteld terwijl ze haar hart langzaam verliest aan de kroonprins. Om ook deze keer te overleven moet Kiva navigeren door een web van leugens, politieke spelletjes en intriges aan het hof. Kan ze voorkomen dat ze haar familie opnieuw kwijtraakt?

Je duikt meteen in het verhaal en ondanks dat er meteen een hoop gebeurd, blikt Kiva voor de minder oplettende lezer toch nog even terug op de gebeurtenissen uit het eerste deel. Kiva probeert het zich gemakkelijk te maken in Vallenia, maar wordt ondertussen tussen twee werelden geslingerd. Wil ze Jaren wel verraden door met haar familie, de rebellen, in zee te gaan, nu ze hem stiekem heel leuk begint te vinden?

Ondanks dat er inderdaad veel dialoog, politiek en morele kwesties in dit boek naar voren komen, ontbreekt het niet aan spanning en plotwendingen. Noni’s schrijfstijl is daarnaast ook nog eens heerlijk, ze geeft personages diepgang en zorgt ervoor dat je ze tegelijkertijd in je hart sluit en wantrouwd. Magie speelt tevens een grote rol in dit boek, wie heeft het, hoe onderdruk of gebruik je het en wanneer? Kiva moet erachter komen wat ze doet met haar familiebanden, haar magie, maar belangrijker, haar toekomst én die van het land.

Opnieuw eindigt dit boek met een cliffhanger waar je u tegen zegt, en kan ik niet wachten tot het augustus is en tijd om het laatste deel aan te schaffen. Ik voorzie een hoop spanning, actie en intrige: Er moet nog een hoop opgelost worden. Al met al had ik totaal geen gevoel van een tweede-boeksyndroom bij de Gevangene van Vallenia en ben ik door het boek gevlogen, omdat je simpelweg móet weten wat er gaat gebeuren!

Waardering: 4.5 uit 5.

Ik heb dit boek gekregen van de uitgever. Mocht je het ook willen kopen, kun je hier klikken om het boek te kopen op Bol.com. Je betaalt niets extra, maar ik krijg wel een kleine commissie wanneer je dit doet. Je kunt hem natuurlijk ook bij je lokale boekhandel halen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: