Schattig begin van een heerlijke feelgood-serie

Het Winkeltje in Cockleberry Bay door Nicola May
Genre: Feelgood
Uitgever: Zomer & Keuning
Prijs: 17,99
Waardering:

Het Winkeltje in Cockleberry Bay is het eerste deel van de heerlijke feelgood-serie Cockleberry Bay van Nicola May die draait om de Londense Rosa. Rosa erft een winkeltje in het kleine stadje Cockleberry Bay, en grijpt die kans met beide handen vast om een compleet nieuw leventje te beginnen. Dit blijkt echter niet zonder complicaties…

Rosa is een grappig, losbandig, maar rationeel hoofdpersonage. Ze maakt grappen met haar beste vriend Josh, heeft seks met wie ze leuk vindt, maar blijft wel goed nadenken over wat ze doet en wie ze kan vertrouwen. Gaandeweg gebeurt er een hoop met haar, maar het maakt het verhaal niet per se ongeloofwaardig. Wat het verhaal wél een klein beetje ongeloofwaardig maakt (niet per se storend, want het blijft een feelgood-verhaal) zijn de vele zwangerschappen en aantal mensen die vreemdgaan in het boek. Hoewel dit het verhaal natuurlijk ook lekker smeuïg houdt.

Het plot is lekker simpel, er zit niet per se een spanningsopbouw in, maar het kabbelt zo lekker verder dat je op de één of andere manier toch door wilt blijven lezen. Je blijft benieuwd wat Rosa nu weer gaat doen en hoe ze om zal gaan met een nieuwe situatie, of met de mysterieuze brieven van Ned naar T. die ze heeft gevonden en tussendoor leest.

De schrijfstijl is makkelijk te volgen. Er wordt een alwetende verteller gehanteerd, waarbij je als lezer vooral te weten krijgt wat Rosa denkt en doet, maar soms ook de cognities en handelingen van haar beste vriend Josh of dorpsgenoot Mary komt te weten.

Al met al is Het Winkeltje in Cockleberry Bay een heerlijk begin van een nieuwe feelgood-serie, waarbij je lekker kan ontsnappen aan de echte wereld en niet teveel na hoeft te denken. Je waant je in zomersferen en kunt heerlijk denkbeeldig reizen naar Cockleberry Bay, zonder uit je luie stoel te komen.

Ga jij mee naar Cockleberry Bay?

Ik heb dit boek gekregen van de uitgever. Mocht je het ook willen kopen, kun je hier klikkenJe betaalt niets extra, maar ik krijg wel een kleine commissie wanneer je dit doet.

3 gedachten over “Schattig begin van een heerlijke feelgood-serie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: