Prachtig sprookjesverhaal met een duister randje

Tussen de Beesten en Wilde Rozen van Ashley Poston
Genre: YA-fantasy
Prijs: 20,99
Uitgever: Best of YA

Ashley Poston ken je wellicht van het superbekende Geekerella, wat een geeky hertelling is van Assepoester. Dit jaar kwam ze uit met Tussen de Beesten en Wilde Rozen, wat een YA-fantasy verhaal is over Cerys, de hoveniersdochter van het koninkrijk Aloriya. Als een nieuwe koningin wordt gekroond, dalen de dingen die lang verborgen lagen in het bos neer op het koninkrijk. Cerys wordt gedwongen te vluchten, met als enige metgezellen de kleine vos, een vreemde en krachtige beer en de magie in haar bloed. Het is aan haar om de legendarisch Vrouwe van het Woud te vinden en haar dorp te redden. Maar het bos is gevaarlijker dan ze ooit gedacht had en als de geheimen uit het verleden worden onthuld, is er alles voor nodig om te overleven.

De schrijfstijl van Ashley Poston is heerlijk. Het is erg makkelijk (sommigen zullen het misschien wat kinderlijk noemen, maar ik vond het niet storend) met korte zinnen. De schrijfstijl is wel heel beeldend, en woordkeuzes en gebeurtenissen zijn absoluut niet kinderlijk te noemen, waardoor het geheel wel minstens voor jongvolwassenen is. Verwacht geen enorme emotionele diepgang of seksuele handelingen, maar het horror-gehalte is hoog. Denk aan strottenhoofden die eruit worden gescheurd met tanden en een hoop doden. Daar moet je wel tegen kunnen.

De sfeer in het gehele boek is een beetje als een oldschool sprookje, het is absoluut magisch (zeker door de magie die ook écht een rol speelt in het boek), maar door het vechten, de horror en de dood die een grote rol spelen, doet het me meer denken aan sprookjes zoals ze origineel waren: Magisch, doch angstaanjagend.

Concluderend is Tussen de Beesten en Wilde Rozen is een prachtig, magisch, oldschool sprookje dat smaakt naar meer. Waar er veel fantasy-series uitkomen de laatste jaren, is het verfrissend dat dit een standalone is. Het zou me echter niet verbazen als er meerdere boeken uitkomen die zich afspelen in Aloriya, er is namelijk wel een interessante passage op het einde van het boek dat smaakt naar meer… Al met al vond ik het een echte aanrader en een perfect cadeau voor een YA-fantasyliefhebber rond de feestdagen.

Waardering: 4.5 uit 5.

Ik heb dit boek gekregen van de uitgever, wat mijn mening niet heeft beïnvloed. Mocht je het ook willen kopen, kun je hier klikken om het boek te kopen op Bol.com en hier op Bazarow. Je betaalt niets extra, maar ik krijg wel een kleine commissie wanneer je dit doet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: