Chris Carter flikt het weer!

Jager in de Nacht van Chris Carter
Vertaald door: Marjet Schumacher
Genre: Thriller
Uitgever: HarperCollins
Prijs: 19,99

Als je me vraagt wie mijn favoriete thrillerschrijvers zijn, zal ik zonder twijfel Chris Carter in dat lijstje noemen. Ik heb enorm gesmuld van zijn boeken Handtekening van het kwaad en Gezicht van het kwaad, dus toen zijn derde thriller vertaald werd, was ik er weer als de kippen bij. En wauw, mijn naam staat zelfs op de achterkant van dit exemplaar! Kon Jager in de nacht me weer net zo boeien als zijn voorgangers?

Een onbekende vrouw wordt dood aangetroffen in een verlaten slagerij. Haar lichaam heeft geen verwondingen, maar haar lippen zijn zorgvuldig dichtgenaaid. Pas tijdens de autopsie ontdekt de patholoog hoe gruwelijk de daad werkelijk is…
Profiler Robert Hunter en zijn partner Carlos Garcia worden op de zaak gezet om de dader te achterhalen. Maar wanneer hun onderzoek botst met een vermissingszaak, die wordt onderzocht door privédetective Whitney Meyers, rijst bij Hunter het vermoeden dat de moordenaar het op meerdere vrouwen gemunt heeft. De jacht op deze obsessieve moordenaar, een stalker voor wie liefde veranderd is in haat, is nu pas echt geopend.

Man, wat heb ik een zwak voor Hunter en zijn partner Garcia. De chemie tussen hun twee is geweldig, en waar Hunter de wat oudere, wijze detective uithangt, kom Garcia met frisse ideeen en innovatieve acties. Een perfecte match. Ook in deze zaak zijn ze allebei van belang. Het is een gruwelijke samenloop van omstandigheden, waarbij ze zo snel mogelijk moeten zoeken naar de dader, voordat hij nog meer vrouwen ombrengt. Samen met hen probeer je de dader te vinden, want Carter kennende, ben je hem ergens al een keer tegen gekomen. Whodunnit?

Als je niet zo van lezen, maar wel van spannende series houdt, zou je dit boek alsnog op moeten pakken. Het leest als een superspannende detectiveserie, waarbij je telkens de nieuwe aflevering wil zien, of in dit geval, het volgende hoofdstuk wil lezen. De zinnen zijn niet lang en de hoofdstukken zijn telkens niet meer dan 6 pagina’s, waardoor je continue door wilt blijven lezen, zelfs als het 4 uur ’s nachts is en je morgen weer vroeg op moet. Dat is de ideale formule voor een meesterlijke thriller, als je het mij vraagt.

Al met al heb ik weer enorm genoten van Jager in de nacht. De ontknoping zit vol met actie en plotwendingen, zoals je van Carter verwacht, en het geheel leest als een spannende serie. Hunter en Garcia flikken het gewoon weer!

Waardering: 4.5 uit 5.

Ik heb dit boek gekregen van de uitgever. Mocht je het ook willen kopen, kun je hier klikken om het boek te kopen op Bol.com. Je betaalt niets extra, maar ik krijg wel een kleine commissie wanneer je dit doet. Je kunt hem natuurlijk ook bij je lokale boekhandel halen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: