Karin Slaughter verdedigt haar titel

Verzwegen door Karin Slaughter
Genre: Thriller
Uitgever: Harpercollins
Prijs: 21,99

Waardering: 4 uit 5.

Karin Slaughter staat in de thrillerwereld ook wel bekend als ‘The Queen of Crime’, en niet zonder reden. Haar twintigste thriller is tevens het tiende boek in de reeks van Will Trent, en de fans zijn dan ook blij dat hij en Sara Linton terugkeren.

Het perspectief in haar nieuwe thriller Verzwegen verplaatst in het heden van Will, naar zijn vriendin Sara en zijn partner Faith, maar gaat ook terug naar het verleden waarin de ex-man en politiechef Jeffrey nog leefde. Er wordt namelijk een oude zaak aan het licht gebracht, wanneer een aantal vrouwen worden verkracht en vermoord terwijl de vermeende moordenaar nog gevangen zit. Samen zoeken ze uit wie erachter zit en wat het motief is, maar de klok tikt door…

Al is Verzwegen het tiende deel van de reeks, kun je het boek zonder problemen lezen zonder de eerdere delen gelezen te hebben, zoals ik deed. De karakters van de personages zijn al snel duidelijk: Will, de stille politieman met het kleine hartje, en Sara, de aan de buitenkant harde tante met haar eigen onzekerheden. Ook de relatie tussen de twee, de eerdere relatie van Jeffrey en Sara en de vriendschap tussen Will en zijn partner Faith worden sterk neergezet.

Waar de spanningsopbouw wat sneller had gemogen (500+ pagina’s zijn voor sommigen nu eenmaal niet eenvoudig) komt deze tot een geweldig hoogtepunt en zit je als lezer, zeker tijdens de laatste paar hoofdstukken, op het puntje van je stoel. Slaughter blijft verassen en kiest nooit voor de gemakkelijke weg. Hoewel een sterke maag en een sterke geest wel nodig zijn, in verband met lijkschouwingen en brute verkrachtingen, doet dit zeker niet af aan de spanning en bruutheid van het verhaal. Ook de taalkeuzes van Slaughter (en wellicht vertaler Ineke Lenting) laten je soms gniffelen, en het andere moment gruwelen.

‘Op de weg naar de kassa griste ze een pak met vierentwintig AAA-batterijen mee, want haar vibrator was gek op menstruatieseks.’

Slaughter verdedigt met Verzwegen haar titel als koningin van de thrillers: Ze zet een spannend, hier en daar luguber en diepgaand verhaal neer. De personages zijn zeer menselijk en hoewel het verhaal wellicht wat sneller had gemogen en het boek minder pagina’s had kunnen bevatten, maken de tijdsprongen het geheel dynamisch en zijn de laatste paar hoofdstukken de absolute hoogtepunten. Een verhaal om te lezen in de serie, maar ook zeker om apart van te genieten.

Ik heb dit boek gekregen van de uitgever. Mocht je het ook willen kopen, kun je hier klikken om het boek te kopen op Bol.com en hier op Bazarow. Je betaalt niets extra, maar ik krijg wel een kleine commissie wanneer je dit doet.

Eén opmerking over 'Karin Slaughter verdedigt haar titel'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: