Voorspelbaar, vlot, maar vooral vermakelijk

De Ex van Nicola Moriarty
Vertaald door: Anne Livestro
Genre: Thriller
Uitgever: De Fontein
Prijs: 19,99

Ik had nog nooit van Nicola Miorarty gehoord, maar toen de Fontein me benaderde of ik dit boek wilde recenseren, sprak het me direct aan. De Ex gaat namelijk over een krankzinnige ex die de net verliefde Georgia in de weg probeert te zitten. Maar al snel komt Georgia erachter dat er meer speelt dan dat…

Luke is de ware, Georgia weet het zeker. Na alle tegenslag die ze te verduren heeft gehad, is het tijd voor wat geluk in de liefde. Alleen is het jammer dat zijn ex-vriendin Cadence blijkbaar niet wil accepteren dat het over is tussen hen, en stoorzender blijft spelen.
Maar Georgia begint te vermoeden dat er meer achter Cadence’ gedrag zit dan alleen wrok over een verbroken relatie. Het lijkt wel of iemand haar volgt. In de gaten houdt. Steeds dichterbij komt… Wie kan ze nog vertrouwen?

Het verhaal is opgedeeld in vier delen. Het eerste deel wordt beschreven vanuit Georgia: Ze vertelt over haar verleden, haar band met haar familieleden, haar vrienden, haar werk en, het belangrijkste, haar ontmoeting en het begin van haar relatie met Luke. In het tweede deel van het boek vertelt Cadence haar kant van het verhaal, waardoor er meer puzzelstukjes in elkaar vallen. In het derde deel komt in de ontknoping en in het vierde een epiloog. Zonder teveel weg te geven van het plot is het verhaal zorgvuldig opgebouwd en bieden de verschillende perspectieven veel inzicht in de personages.

De schrijfstijl van Moriarty is heerlijk. Je zit volledig in het verhaal en het leest zo lekker door, dat je zonder het door te hebben 100 pagina’s verder bent. Voor de fervente thrillerlezer is de plot dan wél weer een beetje voorspelbaar en doet het ook een beetje denken aan een serie die op het moment heel populair is (ik wil niet zeggen welke, want spoilers), en met het oog daarop zou ik het boek dan ook niet direct aanraden aan de thrillerfans, maar meer voor de roman- en feelgoodlezers die voorzichtig een stapje willen doen in de thrillerwereld.

Concluderend is De Ex en voorspelbare, maar vlotte en vooral zeer vermakelijke instapthriller. De personages komen lekker uit de verf, de plot is goed doordacht en het geheel leest als een serie. Het is alleen maar te hopen dat Moriarty snel met nóg een heerlijke thriller komt.

Waardering: 3.5 uit 5.

Ik heb dit boek gekregen van de uitgever. Mocht je het ook willen kopen, kun je hier klikken om het boek te kopen op Bol.com en hier op Bazarow. Je betaalt niets extra, maar ik krijg wel een kleine commissie wanneer je dit doet. Je kunt hem natuurlijk ook bij je lokale boekhandel halen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: