5 x mijn favoriete vleesvervangers

Inmiddels eet ik iets langer dan een half jaar vegetarisch en bevalt het me nog steeds prima. In dit artikel gaf ik een update over mijn vegetarische journey en beantwoordde ik jullie vragen, en vandaag ga ik iets verder in op één van deze vragen, namelijk mijn favoriete vleesvervangers, die je gewoon in de supermarkt kan halen.

  1. Vega rookworst (Unox)

Op de vega rookworst van de Hema na heb ik bijna alle vegetarische rookworsten geproefd, en deze is toch wel echt het lekkerste (qua structuur en smaak), de vega rookworst van Unox. Wij eten namelijk wel eens stamppot, en een goede boerenkoolstamppot mist echt iets zonder rookworst, voor mijn gevoel. Deze van de Unox is dus een goede vervanger.

   2. Vega kipschnitzel (Vivera)

Van Vivera zijn ze heel lekker, maar elk ander (huis)merk kan ook, de krokante kipschnitzel. Voor mij was dit zeker in het begin een uitkomst, omdat je totaal niet het idee hebt vegetarisch te eten, het smaakt echt als een normale kipschnitzel. Dus ook een optie om voor te schotelen bij je niet-vega vrienden, en kijken of ze er iets van zeggen.

   3. Vegan spekreepjes (Lidl)

De Lidl is voor mij een walhalla, ze hebben zóveel vegetarische producten tegenwoordig! Daarnaast zijn hun vegetarische producten vaak ook nog eens vegan, zoals deze spekreepjes. Je moet niet de structuur van spekreepjes verwachten, want ze zijn iets meer chewy, maar man, wat vind ik deze dingen heerlijk. Ik flikker ze het liefst overal bij.

   4. Falafel

Niet écht een vleesvervanger, omdat er absoluut geen vleessmaak aan te pas komt bij falafel, maar wél erg lekker in een wrap, als snack of iets anders. De falafel van Vivera vind ik persoonlijk het lekkerst (die is het meest crunchy van buiten) maar het schijnt nog lekkerder te zijn als je ze zelf maakt. Dat moet ik maar eens proberen.

   5. Kaasschnitzel

En als laatste, die gouwe ouwe kaasschnitzel. Dit is misschien wel de reden dat ik vegetarisch ben gaan eten: Om een smoes te hebben om meer van deze dingen door mijn strot te duwen. Wat een genot! Verwacht dus geen vlees, maar wel een lekkere krokante buitenkant en een vloeibare kaas-binnenkant. Je kunt ze zelf maken (heb ik overigens zelf nooit gedaan) maar van elk huismerk zijn ze wel goed, en overal te vinden.

Wat zijn jullie vega-favorieten?

3 gedachten over “5 x mijn favoriete vleesvervangers

  1. Geen vlees, maar wel goede vervanger vind ik zwarte bonen (als er maar niet zo’n dikke sausprut bij zit). Wat betreft falafal, probeer eens de falafal hot ’n spicy van Jumbo. Echt pittig (stop t vaak in zo’n Shakshuka gerecht). Verder groente balletjes van Vivera; zijn gewoon lekkerder dan nep gehaktballetjes (vind ik). Verder eet ik wel vlees, maar vind wel dat het zo nu en dan wel wat minder kan. 😉 Ook niks mis met een goed gebakken zak friet (lekkerder dan matig vlees)

    Like

  2. Goede tips zijn altijd welkom. Natuurlijk zijn kaas en noten ook goede vlees vervangers. Ps ik was ooit 2 jaar vegetariër omdat ik tegen de bio industrie was. Ach ja, jong en idealistisch… Uit die tijd herinner ik me nog alleen linzen

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: