De Bierista Biercursus – een eerlijke review

Al een tijdje twijfelde ik om een biercursus of -opleiding te gaan doen, en naar aanleiding van mijn twijfels schreef ik onder andere dit artikel begin vorig jaar met de bieropleidingen van Nederland op een rijtje. Toen ik dus de kans kreeg om de Bierista opleiding gratis te doen, greep ik deze kans dus met beide handen aan! Wat ik ervan vond en hoe ik het heb ervaren lees je in deze blog.

Dit artikel is niet gesponsord, maar ik heb deze cursus wel gratis mogen doen. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

De Bierista bieropleiding is een erkende biercursus waarbij je een bierdiploma kan halen als je je examen haalt. Zodra je de cursus aankoopt, heb je 90 dagen om hem af te ronden. Je betaalt ook niet alleen voor de cursus, maar ook voor het uiteindelijke diploma, de toegang tot de bierista site om je reviews achter te laten, de informatie, extra cursussen die je er gratis bij kan doen én het bier/proefpakket dat je thuisgestuurd krijgt om praktisch mee aan de slag te gaan. De cursus bestaat uit 12 delen over verschillende onderwerpen, waaronder bijvoorbeeld het brouwproces, foodpairing en de regelgeving van bier, waarbij je na elk deel een klein examen krijgt om je kennis te testen. Aan het einde van deze twaalfdelige cursus (die ook ongeveer 12 uur duurt) krijg je een examen, en als je deze goed genoeg maakt, ben je een Bierista! Je krijgt dan een diploma thuis gestuurd.

Ik zal meteen met de deur in huis vallen: Deze cursus is niet eenvoudig. Het is natuurlijk heerlijk om thuis te doen, de informatie is compact en voor iedereen goed te begrijpen, maar de toetsen die je na elk onderdeel krijgt zijn best pittig en het examen is tevens geen eitje. Dit is meteen ook erg goed, want zo leer je wel een hoop! De punten die je verdient bij je toetsen, examens en reviews kun je later inzetten op de website. Als je goed leert en de informatie tot je neemt, is het examen goed te doen. Ik haalde hem in één keer, maar je hebt de mogelijkheid om twee herexamens te doen.

Ik raad de Bierista cursus aan voor iedereen die in de horeca werkt en meer wilt weten over de biercultuur, het brouwproces en meer, maar ook voor particuliere bierliefhebbers of mensen zoals ik, die misschien zelf proeverijen willen gaan geven! Het is niet zo duur als Stibon, zeer toegankelijk en vanuit huis te doen, en stiekem ook gewoon hartstikke leuk. Een aanrader dus.

Ik mag jullie ook een kortingscode aanbieden! Met deze link krijg je 10 euro korting op de opleiding! Je betaalt dan dus 115 euro in plaats van 125 euro. Ga jij een bieropleiding doen of heb je dat gedaan, en welke?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: