Valentijnsdag: 5x de leukste koppels

Welkom bij de Friday Five! Met een aantal bloggers doen we de ‘Friday Five’ bedacht door Joost van Nerdygeekyfanboy. Hierbij laten we (bijna) elke vrijdag weten welke 5 boeken (of in dit geval films) op de lijst gaan van een bepaald thema. Omdat het vandaag 14 februari is staat deze in het teken van liefde: De vijf favoriete koppels! Ik betrek hier stiekem ook even koppels uit films bij, want daar hou ik gewoon van. Veel plezier met lezen.

Angelina Jolie en Brad Pitt (Mr. and Mrs. Smith)

Eén van mijn favo films: Mr. and mrs. Smith. Het heeft humor, het heeft actie, het heeft romantiek, het heeft spanning. Het is dé perfecte film om te kijken met je SO op valentijnsdag. Heerlijk. Daarnaast: Hoe leuk is het dat ze op deze set ook verliefd zijn geworden?!

Ron en Hermelien (Harry Potter)
Er is niemand die ze niet kent: Ron en Hermelien. Na jaren om elkaar heen draaien beseffen ze toch dat ze bij elkaar horen. Een heerlijk en magisch liefdesverhaal.

Elias en Helene (Vuur en As)
Niet iedereen zal het hiermee eens zijn, maar ik vind Elias en Helene nog steeds geweldig bij elkaar passen. Helaas denk ik toch dat Elias zal neigen naar Laia, maar hey, het laatste deel is nog niet uit. Laten we dus geen overhaaste conclusies trekken!

Mateo en Rufus (Op het einde gaan ze allebei dood)
Een heerlijk boek en een heerlijk stel, hoewel ze elkaar maar heel even kennen. Want ja mensen, de titel liegt niet, op het einde gaan ze allebei dood. En toch is dit hét stel voor mij. Wat een liefde.

Leonardo Dicaprio en Kate Winslet (Titanic)
Deze tortelduifjes mochten niet aan dit lijstje ontbreken. Tja, het gaat over een boot, en die zinkt, en ze hadden stiekem wel allebei op de deur kunnen liggen en overleven maar daar praten we niet over. Als je hem nog niet gezien hebt, is Valentijnsdag natuurlijk wel perfect.

Hieronder vind je een lijstje met de bloggers die meedoen, neem daar vooral ook een kijkje voor meer Friday Fives!

Wie vind jij het ultieme liefdeskoppel?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: