Friday Five: Boeken die iedereen op de plank moet hebben staan (+ kerstcadeau tips!)

Tijd voor een nieuwe rubriek! Met een aantal bloggers doen we de ” Friday Five’ bedacht door de blog NerdyGeekyFanboy. Hierbij laten we (bijna) elke vrijdag weten welke 5 boeken op de lijst gaan van een bepaald thema. Deze week is dat ‘Boeken die iedereen op de plank moet hebben staan’, ook heb ik er wat boekentips in verwerkt, zodat je meteen wat inspiratie kunt opdoen voor de feestdagen. Laten we beginnen!

En toen waren er nog maar… van Agatha Christie

Ik kon dit artikel niet schrijven zonder de Wonder Woman van thrillers erin te verweven: Agatha Christie. Dit is mijn favoriete boek van haar, het is makkelijk om te lezen en vrij dun, maar enorm spannend. Het verhaal gaat over een aantal verschillende mensen die een brief krijgen om naar een eiland te komen, en dan één voor een vermoord worden. Wat is er aan de hand? Wie is de dader? De ontknoping van dit boek is ge-wel-dig. Een geweldig kerstcadeau voor elke thrillerliefhebber. (En als je écht geen zin hebt om het boek te lezen, er is ook een gave miniserie van gemaakt!)

The Hate U Give – Angie Thomas

Dit boek snijdt een hoop belangrijke maatschappelijke kwesties aan, op een Young Adult manier. Thema’s als policy brutality en black lives matter worden aangesneden, waardoor het onderwerp voor jongeren actueel en belangrijk is. Het gaat over Starr Carter, die tussen haar witte school en zwarte buurt wordt geslingerd. Wanneer haar neef Khalil door een witte politieagent wordt neergeschoten, terwijl hij ongewapend was, kan ze niet langer stil blijven. Een goed kerstcadeau voor iedereen die maatschappelijk bewust wil zijn.

The Tales of Beedle the Bard van J.K. Rowling

The Tales of Beedle the Bard van J.K. Rowling bestaat uit 5 ‘sprookjes’ uit de Harry Potter wereld. Mijn favoriet is absoluut ‘Babbitty Rabbitty and her Cackling Stump’ maar ‘The Tale of the Three Brothers’ is ook prachtig. Een perfect kerstcadeau voor de écht Harry Potter fan!

You’ve never heard of The Tales of Beedle the Bard?’ said Ron incredulously. ‘You’re kidding, right?’

Allesbehalve Oké van Laura Steven

Ja mensen, de maatschappelijke kwesties en politieke boodschappen komen misschien inmiddels je neus uit, maar belangrijk is het wel. Allesbehalve Oké snijdt onderwerpen aan als slutshaming en heeft een belangrijke feministische boodschap, maar wees niet bang dat je hierna de volgende Jeanne D’arc wordt, want Laura Steven brengt haar verhaal op een hilarische manier over. Een absolute aanrader voor alle liefhebbers van humor, op welke manier dan ook.

Sterke verhalen en hoe je ze schrijft van Rebbeca Stern en Grant Faulkner

Sterke verhalen & hoe je ze schrijft is precies wat het zegt te zijn: een epische gids voor jonge schrijvers. Waar de toespitsing op NaNoWriMo wellicht voor sommigen niet interessant is, kan iedere beginnende schrijver lessen halen uit de bijzondere passages. Daarnaast bevat het ook een flinke dosis humor en zul je als lezer geïnspireerd raken, maar vooral ook gemotiveerd om snel je laptop erbij te pakken en een geweldig verhaal neer te zetten. Lees mijn hele recensie hier. Een goed cadeau voor iedereen die wil beginnen met schrijven, maar nét de motivatie mist.

Hieronder vind je een lijstje met de bloggers die meedoen, neem daar vooral ook een kijkje voor meer Friday Fives!

Welke boeken mogen volgens jou niet op een boekenplank ontbreken?

De linkjes hierboven zijn affiliate linkjes, je betaalt niets extra wanneer je via de linkjes iets bestelt, maar ik krijg er wel een klein percentage van! #studentenzakcentjes

2 gedachten over “Friday Five: Boeken die iedereen op de plank moet hebben staan (+ kerstcadeau tips!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: