Films & series #3

Zowel de eerste films & series post, als de tweede leken bij jullie goed in de smaak te vallen. Hier ben ik dus weer, met een deel drie! Aangezien ik al ben begonnen met werken en mijn dagen vul met werken en lezen, heb ik niet veel tijd om films en series te kijken, maar soms komt het er toch eventjes van…

Letters to Juliet

Ik kan me nog herinneren dat ik deze film vroeger keek met mijn beste vriendin (die erg van romantische films hield) en hem toch best oké vond. Ik kan me dat nu niet meer voorstellen. Wat een VERSCHRIKKELIJKE film was dit. Sophie helpt een vrouw de liefde van haar leven te vinden, maar wordt langzaam maar zeker verliefd op haar kleinzoon. Ze is echter verloofd (!) en heeft geen enkel recht op hem, hoewel ze dat wel denkt te hebben. Niet romantisch, grappig of dramatisch genoeg en enorm ongeloofwaardig (en eigenlijk ook gewoon niet mijn genre, sorry filmmakers.)

Waardering: 1.5 uit 5.

Contratiempo

Een Spaanse mystery/thriller waar ik al veel over had gehoord: Contratiempo. Ik gaf hem eindelijk een kans en JA, dit is een film die je gezien moet hebben. Hou je van films als Gone Girl en Shutter Island? Dan is dit écht een film voor jou.

Waardering: 4 uit 5.

The Green Mile

Ik keek hem al eens eerder, maar hij blijft prachtig: The Green Mile. Gebaseerd op een boek van Stephen King, waardoor het een film is met een apart randje. Het is echter geen horror of thriller, maar een ander type film dat ik niet kan beschrijven. Je moet hem wel echt gezien hebben, vind ik.

Waardering: 4.5 uit 5.

Elona Holmes

Ik HOU van Millie Bobby Brown en van een type film dat de Fourth Wall breekt en een mystery-randje heeft, en tóch deed deze film het niet voor mij. Het had een heerlijk sfeertje (à la A Series of Unfortunate Events), maar ik vond het verhaal een beetje zwak en het einde ‘mwa’. Ik weet dat er veel mensen enthousiast over zijn maar dit was hem niet zo voor mij. Ik verloor mijn interesse na ongeveer een uur.

Waardering: 2.5 uit 5.

Jumanji – The Next Level

Jumanji: Welcome to the Jungle is een van mijn favoriete films ever. De cast is gewoonweg briljant, Jack Black, Kevin Hart, do I need to say more? Ik had echter niet veel hoop voor de tweede film, en mijn verwachtingen zijn daarom ook wel uitgekomen. Hij was vermakelijk, maar niet meer dan dat. Een gevalletje ‘Oh-de-eerste-film-was-een-succes-hoe-gaan-we-hier-meer-geld-aan-verdienen’. Het acteerwerk was overigens nog steeds briljant en als je de eerste leuk vond, vind je deze ook leuk.

Waardering: 3 uit 5.

Zo, dat waren ze weer. Een paar ups, en een paar downs. Zo is het leven, toch? Welke films/series hebben jullie de afgelopen tijd gezien die ik MOET kijken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: