Dé YA-fantasy serie van 2022?

Het Koninkrijk der Bruggen (Koninkrijk #1) van Danielle L. Jensen
Vertaald door: Valerie Janssen
Genre: YA-fantasy
Uitgever:Meulenhoff Boekerij
Prijs: 22,99

Je hebt vast gemerkt dat ik samen met Emmy, Nathalie, Rosanna en Joost ambassadeur ben voor verschillende (YA-)fantasy boeken van Boekerij. Nu is de situatie een beetje veranderd, want er is iets gebeurd waar we allemaal niet op hadden gerekend, en waardoor onze wereld, en vooral die van Rosanna, van op zijn kop is gezet. Joost is een paar weken geleden overleden. Ik wil daarom deze alinea wijden aan hem, want wie Joost kende (en ik kende hem niet eens zó goed) weet dat hij een enorm gedreven, lieve, grappige (!) jongen was met talent en een groot hart. Ik wens zijn nabestaanden enorm veel sterkte. We gaan hem allemaal enorm missen.

Prinses Lara heeft maar één gedachte voor haar kersverse echtgenoot op hun trouwdag: ik zal jouw koninkrijk op de knieën krijgen. Als enige route door een door stormen geteisterde wereld controleert het Koninkrijk der Bruggen alle handel en reizen tussen landen, waardoor de heerser zichzelf kan verrijken en zijn vijanden kan beroven, inclusief Lara’s thuisland. Lara is van kinds af aan opgeleid tot spion, dus wanneer ze als bruid naar de koning wordt gestuurd onder het mom van vrede, is ze bereid alles te doen wat nodig is om de verdediging van het ijzersterke Koninkrijk der Bruggen te doorbreken.

Om maar even met de deur in huis te vallen: Ik vond dit boek GEWELDIG. Ik las hem op mijn vakantie, maar moest hem al snel opgeven omdat mijn vader hem wilde lezen, en die heeft hem niet meer weggelegd toen hij hem in zijn handen had. En datzelfde gold ook voor mij!

Allereerst het uiterlijk. In de Nederlandse versie krijg je een prachtige dustcover met aan de binnenkant een kaart, een prachtige omslag eronder én art aan de binnenkant. Yes please!

Maar daarnaast is alles ernaast ook PERFECTIE. De schrijfstijl van Danielle L. Jensen is heerlijk. Het boek wordt geschreven vanuit de twee hoofdpersonages, namelijk Lara en de prins, en beiden perspectieven zijn heerlijk. Lara is een badass hoofdpersonage met een inleiding waar je ‘U’ tegen zegt, maar ook prins Aren staat bij zijn principes, kan vechten én heeft hard voor zijn land. Het is een klassiek voorbeeld van een heerlijke enemies-to-lovers.

De thema’s spraken me enorm aan, namelijk oorlog, handel, trots maar ook een beetje diversiteit en liefde. Het enige minpunt dat ik zou kunnen noemen is dat Lara in mijn gedachten niet zo blank was als op de art (ik bedoel, ze is in de woestijn geboren en opgegroeid, ben je dan echt zo blank en blond?) maar verder is het geweldig. Echt, ga dit boek lezen. Het is misschien wel dé YA-fantasy serie van 2022.

Waardering: 4.5 uit 5.

Ik heb dit boek gekregen van de uitgever. Mocht je het ook willen kopen, kun je hier klikken om het boek te kopen op Bol.com.Je betaalt niets extra, maar ik krijg wel een kleine commissie wanneer je dit doet.Je kunt hem natuurlijk ook bij je lokale boekhandel halen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: