Schattige slow-read met een hoop geeky details

Spoiler Alert van Olivia Dade
Vertaald door: Sandra van de Ven
Genre: Feelgood
Uitgever: Zomer & Keuning
Prijs: 16,-

Het is 13 juli, wat betekent dat ik de blogtour van Spoiler Alert mag aftrappen! Spoiler Alert werd al enorm gehyped op bookstagram, dus mijn verwachtingen, en die van mijn boekvriendinnen, waren hoog. Zou dit hét geeky rom-com boek van zomer 2021 worden?

Spoiler Alert gaat over April, die haar fan fiction en cosplay-hobby voor iedereen verborgen houdt. Als ze besluit een foto te posten waarop ze verkleed is als een personage uit een populaire tv-serie, gaat ze viral, zowel bij supporters als bij haters die reageren op haar plus-size. Maar als Marcus, de hoofdrolspeler uit de serie en stiekem ook een anonieme fan fiction-schrijver, haar foto en de negatieve reacties ziet, besluit hij haar op date te vragen. De date verloopt rampzalig, maar dan blijkt dat ze elkaar al beter kennen dan gedacht.

Spoiler Alert wordt geschreven vanuit de perspectieven van Marcus en April, maar er zijn ook chatberichten te zien van het fanfiction forum waar ze allebei op zitten, en hier en daar komen er manuscripten voorbij van films waarin Marcus heeft gespeeld. De verschillende perspectieven zijn leuk en maken het verhaal fijn om door te lezen, en dat heeft het verhaal wel nodig, want het boek mist een hoop tempo.

Je moet niet denken dat er veel gebeurd in het boek: je kunt bijna voorspellen wat er gebeurd. Ze kennen elkaar van het forum, daten in het echt, hij weet het en zij niet… Wat zal er gebeuren? Juist. De plot is dus niet heel interessant.

Maar, waarom is het dan toch een goed boek? Naast de humor en fluffyness van het feelgood-verhaal, zitten er een hoop elementen in die andere boeken niet hebben en die het absoluut een originele feelgood maken. Zo speelt een dik meisje de hoofdrol, maar zit ze er helemaal niet mee en is het ook geen ‘ding’. De hoofdpersonages spreken zich uit over fatshaming, maar er zitten ook onderwerpen in als dyslexie, jeugdtrauma’s, familiaire discussies, cosplay en de opbouw van een carrière. Ondanks het enigszins zwakke plot maken de originele onderwerpen dus een hoop goed, en verdient Spoiler Alert een dikke voldoende.

Waardering: 3 uit 5.

Ik heb dit boek gekregen van de uitgever. Mocht je het ook willen kopen, kun je hier klikken om het boek te kopen op Bol.com en hier op Bazarow. Je betaalt niets extra, maar ik krijg wel een kleine commissie wanneer je dit doet. Je kunt hem natuurlijk ook bij je lokale boekhandel halen!

2 gedachten over “Schattige slow-read met een hoop geeky details

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: