Moutfestival 2021!

Afgelopen vrijdag 9 juli ging ik met een vriendin op uitnodiging van Marcel naar het Moutfestival in Arnhem. Voor ons een thuisbasis, want mijn vriendin woont in Arnhem en ik heb er een tijdje gewoond toen ik nog in Nijmegen studeerde. De prachtige locatie, het Sonsbeekpark, kenden wij dus op ons duimpje. Hoe vonden wij het, en is het een aanrader?

Bier

Normaal loop je rond op een bierfestival en zijn er een paar brouwers aanwezig, dat is niet zo bij (deze versie van) het Moutfestival, omdat je op je plaats moet blijven zitten vanwege de coronamaatregelen. Toch is dat geen nadeel in dit geval, op het missen van de brouwers na, omdat er een hoop keuze was in het bieraanbod. Je scant je tafel met een QR-scanner en vindt daar al het eten- en bieraanbod. Er waren Nederlandse (en lokale Arnhemse) bieren, maar ook gekke buitenlandse bieren, zoals Whiplash (linksboven) en Amundsen. Over het aanbod dus niks te klagen. Sommige Nederlandse bieren waren wel wat aan de prijs, maar daar krijg je ook wat voor (een festival, hallo!).

Eten en evenementen

Het eten op het Moutfestival was een beetje in streetfoodstyle: Er waren burgers, frietjes, nachos en quessadillas. Niks heel geks, maar wel alles wat je nodig hebt en (gelukkig voor mij) genoeg vegetarisch aanbod. Ondanks dat je niet echt van je plek af mag komen, is het toch leuk om alle eetstandjes te zien én de plaatjesdraaiers waren aanwezig, waar je een plaat aan kon vragen (en de mensen heel gezellig en enthousiast waren). De muziek was dan ook echt top.

Later op de dag deden mijn vriendin en ik mee aan de bier & kaas proeverij van Arvid Bergström, voormalig kok en biersommelier. Ik ken niemand die meer weet van bier- en spijscombinaties (vorig jaar deden we mee aan bier & bbq) dan Arvid, en weer heb ik erg veel geleerd. Een voorbeeld: Ondanks dat ik geen blauwe kaas lust, heeft Arvid enorm zijn best gedaan om er een stout bij uit te zoeken die de smaken perfect met elkaar combineerde. Een dikke aanrader om te boeken, als je naar het Moutfestival gaat.

Sfeer

Ja, en dan de sfeer. Die verdient een dikke 10 punten. Niet alleen is de sfeer heerlijk door de locatie en de aankleding, ook de muziek en de leuke mensen maken het een succesvol festival. Ik heb een hoop mede-beergeeks in het echt kunnen ontmoeten en de leukste gesprekken gehouden. En het delen van bier (het blik dan hè, we dronken natuurlijk niet uit elkaars glas) was weer heerlijk.

Mocht je nog een leuke sfeerimpressie willen, heb ik dit filmpje gemaakt dat goed weergeeft hoe het was! Ga jij ook naar het Moutfestival, of een ander soort festival dit jaar?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: