Een avontuur vol draken, runen en magie

Helende Bladeren door Claudia Boon
Genre: YA-fantasy
Prijs: 17,49

Waardering: 4 uit 5.

‘De bewoners van Terram zijn opgegroeid met verhalen over de Kosmosdraak, de god van het universum. Ooit stuurde hij draken om de wereld te creëren en te beschermen. Honderden jaren geleden ging het mis en werd het portaal naar het dodenrijk geopend. Uiteindelijk wisten de draken hem weer te sluiten, maar de duisternis had flinke schade aangericht. Nu de Aardedraken bijna uitgestorven zijn, is alle hoop gevestigd op Nepheda, de laatste Aardedraak.’

Helende Bladeren is het debuut van Claudia Boon. Vandaag is het mijn moment in de blogtour om te vertellen wat ik vind van haar verhaal en of het de cover waardig is, want laten we even eerlijk zijn, die is PRACHTIG.

Helende Bladeren word verteld vanuit verschillende perspectieven. Het mensenmeisje Eilika, die lief en beschermend, maar ook jong en naïef is. De ‘heilige’ Solix, die over drakenmagie zou moeten beschikken en van wie het de taak is om de laatste aardedraak in leven te houden. En Aster, die aardedrakenmagie bezit. Later leer je meer perspectieven kennen, zoals die van de nachtnox en de verloofde van de kroonprins. Deze perspectieven waren soms misschien ietwat verwarrend (ze wisselen vaak), maar persoonlijk vond ik het niet storend. Het was juist verfrissend omdat elk personage echt een eigen ‘stem’ heeft. Zo merk je aan de schrijfstijl al dat Eilika jong is, en aan Ylva’s acties dat ze wat rationeler denkt en doet, maar ook meer handelt uit eigen belang. Het enige nadeel wat de vele perspectieven hadden, was dat je jezelf niet aan ze allemaal kon binden.

Het plot is interessant, doet een beetje denken aan The Dragon Prince, en is realistisch. Er gaan bijvoorbeeld ook gewoon personages dood in hun queeste, wat logisch is gezien de bizarre en gevaarlijke omstandigheden die zich in het boek voordoen. Ook zijn de personages constant op reis, welke je goed kan volgen door middel van de kaart voorin het boek.

Al met al heb ik zeer genoten van Helende Bladeren. Wellicht zou het iets geschikter zijn voor de jeugd rond 15 jaar, aangezien die zich iets beter zouden kunnen verplaatsen in de personages. Ook zou ik niet per se zeggen dat dit een boek is voor de echte drakenfans, omdat je niet veel meekrijgt van de draken zelf. Wél is de wereld heel magisch, met wensputten, drakengoden en gekke seizoenen. Ik kijk enorm uit naar deel 2!

Ik heb dit boek gekregen van de uitgever. Mocht je het ook willen kopen, kun je hier klikken om het boek te kopen op Bol.com. Je betaalt niets extra, maar ik krijg wel een kleine commissie wanneer je dit doet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: