Wij deden de Bierproef!

Een tijdje geleden benaderde Bierenvrienden mij om te vragen of ik hun spel, De Bierproef, wilde uitproberen met vrienden. Natuurlijk ben je bij mij aan het juiste adres als het gaat over spellen en bier, dus zei ik ja! Door persoonlijke omstandigheden duurde het wat langer, maar afgelopen weekend heb ik er met vier vrienden toch voor gezeten. Hoe was het en nog belangrijker, kon ik het winnen?

De Bierproef kun je spelen met twee tot zes vrienden. Wij speelden het met zijn vijven en dat was prima! Je proef zo ongeveer een derde van elk bier (je hebt er 12, twee van elk type) en dat is genoeg. Iedereen heeft een pion voor op het bord en een antwoordformulier. Per biertje schrijf je op dit antwoordformulier (je krijgt een paar opties) welke je denkt dat het is en welke smaken erbij horen. Op elk blikje staat een cijfer – je begint natuurlijk met 1 – een feitje en twee vragen, een meerkeuzevraag en een feit-of-fabelvraag. Deze vul je eveneens in op je formulier, waardoor je drie vragen hebt beantwoord. Check je antwoorden door de verpakking van het biertje te halen en tada, je hebt misschien wel drie punten!

Heb je een voordeel als je een echte bierkenner bent? Ja en nee. Ik herkende twee bieren precies, maar verder kun je veel punten scoren met gokken of logisch nadenken bij de meerkeuzevragen en feit-of-fabelvragen. Er komen ook hele leuke feitjes voorbij. Spoiler alert, ik had wel echt gewonnen!

Concluderend is dit echt een leuk spel voor bierliefhebbers die een avondje vrij hebben. De spullen die je krijgt zijn van goede kwaliteit, de bieren zijn lekker, verrassend en verschillend in smaak, je hebt genoeg tijd om te kletsen tussendoor en het is gewoon heel erg leuk! Het betere bierspel in Nederland. Wil jij hem een keer proberen? Ga dan naar de website!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: