Mini recensies #1

Ik merk dat ik zelf, en mijn lezers, liever korte stukjes tekst lezen en mijn korte mening, dan ellenlange recensies door te spitten (waarvan je stiekem toch voornamelijk de laatste paar zinnen leest). Vanaf nu ga ik dus eens in de zoveel tijd mini recensies posten van de boeken die ik de afgelopen tijd gelezen heb!

Ik zie je in Cockleberry Bay – Nicola May

Ik zie je in Cockleberry Bay is het tweede deel in de Cockleberry Bay serie van Nicola May. Helaas vond ik dit deel nét iets minder leuk dan het eerste deel. Het had weer die heerlijke feelgood-vibe, maar was wat ongeloofwaardig en Rosa was een beetje vervelend. Desondanks las het weer heerlijk door en kan ik alvast verklappen dat deel drie het écht waard is om door te lezen! Mijn volledige recensie vind je hier.

Mijn oordeel:

Vrees en Wraak – Tomi Adeyemi

Vrees en Wraak is het tweede deel in de Orïsha Legacy van Tomi Adeyemi. Ik vond dit deel nóg beter dan het eerste deel: Een heerlijke YA-fantasy bomvol diversiteit, plottwists en karakterontwikkelingen. De karakters voelen menselijk en het geheel is gewoon heerlijk.

Mijn oordeel:

Wie zonder zonde is – Bo Svernström

Wie zonder zonde is is het tweede deel van de Zweedse thrillerreeks rondom Carl Edson. Je kunt hem echter gewoon apart lezen zoals ik heb gedaan, en dan is hij nog steeds erg goed. Svernström houd je geboeid tot de laatste pagina. Je duikt als het ware in de jeugd en de gedachtegang van verschillende mensen en pluist uit wat er al die tijd geleden is gebeurd. En al snel kom je erachter dat bijna niemand zonder zonde is.  Mijn volledige recensie vind je hier.

Mijn oordeel:

De Jacht – Elle Kennedy

Zoek je een feelgood-YA met wat steamy scènes, zoek dan niet verder! De Jacht is het eerste deel in de nieuwe reeks van Elle Kennedy, waarbij de studenten van Briar in het zonnetje worden gezet. Dit deel gaat over Summer, die verliefd wordt op de knappe Colin Fitzgerald, ofwel Fitz. Het boek wordt dan ook vanuit hen beiden geschreven. Tja, wat kan ik zeggen? Heerlijk om te lezen, maar minder leuk dan de Off Campus serie.

Mijn oordeel:

Gebrouwen door Vrouwen – Tessel en Do de Heij

Als je een beetje bekend bent in het bierland, weet je dat Gebrouwen door Vrouwen een succesvolle Nederlandse brouwerij is. Het is een heerlijk boek voor bierliefhebbers om in een middagje uit te lezen. Het staat vol met leuke verhalen, weetjes, interviews en zelfs een brouwrecept, maar is ook een mooie tijdlijn van de onderneming van Tessel en Do. Zij vertellen hun verhaal op een nuchtere, luchtige manier met de nodige dosis zelfspot, humor en liefde naar hun familie, vrienden en fans. Het enige minpuntje is het vooroordeel over bierliefhebbers dat door de pagina’s sijpelt.

Mijn oordeel:

Zo, dat waren de reviews voor deze keer. Mocht je dit nu leuk vinden, laat het me zeker weten, want dan doe ik het vaker! Heb jij één van deze boeken gelezen?

2 gedachten over “Mini recensies #1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: