Alternatieve (online) bierfestivals

Gisteren kwam voor heel Nederland het nieuws waar we een beetje voor vreesden, maar eigenlijk wel hadden verwacht: Alle festivals (dus ook bierfestivals) zijn tot 1 september afgelast. Nu zijn beergeeks een innovatief volkje, en worden er meteen maatregelen genomen. Hier dus een lijst (die ik zoveel mogelijk zal updaten) met alternatieve bierfestivals. Gewoon, vanuit je huiskamer!

 • Poesiat & Kater en Beerwulf Woningsdag Bingo – Ondanks dat we geen Koningsdag kunnen vieren door middel van gedeelde oranjebittertjes en vrijmarkten, houden Beerwulf en Poesiat & Kater op 27 april een online bingo (op de Facebook van Poesiat & Kater) om 15:00 uur. Meedoen is gratis, en je kunt er speciaal bier voor dat je kunt kopen in de webshop.
 • Bierbrigadier Woningsdag – De Bierbrigadier heeft een tof pakket samengesteld van maar liefst 8 bieren waarvan er 4 deel uitmaken van de live proeverij die Casper houdt vanuit zijn achtertuin, snacks (verschilt per brigadierlocatie) en leuke extra’s. Je kunt het bestellen bij alle bierbrigadieren (stuur ze een mail of privébericht, voor het evenement kun je hier klikken) en join the livestreams (er komt ook een quiz en een DJ) tussen 12:00 en 18:00 uur.
 • De Molen Drive Thru – Omdat Borefts ook niet door kan gaan, kun je bij de Molen flinke bierpakketten ophalen door langs te rijden. Het evenement vind je hier en de taplijst hier.
 • Bronckhorster bierfestival – Ook het Bronckhorster Bierfestival is afgelast. Zij willen echter op korte termijn live proeverijen houden en gaan vanaf de week van 27 april de brouwerijen in het zonnetje zetten die op het festival aanwezig zouden zijn door middel van sixpacks samen te stellen (3x van de desbetreffende brouwerij en 3x van Bronckhorster). Hou Bronckhorster in de gaten voor meer informatie.
 • Taste Like a King – Het evenement Taste Like a King (Troubadour Craft Beer Fest) kan niet doorgaan, maar er zijn al wel wat fusten ingekocht. Je kunt het bier in deze fusten voor jezelf bestellen, deze vullen ze af. De geüpdate lijst vind je in het evenement (klik hier).
 • Ouddorps Bierfestival Online – Het Ouddorps Bierfestival gaat online, van alle brouwers die eraan zouden deelnemen hebben ze twee bieren geselecteerd, waarvan ze een pakket maken (12 bieren en een snack) en op 25 april gaan ze online via Google Meet. Aanmelden kan via deze link.
 • Bier en Big – Bier en Big is verplaatst naar de winter, ofwel 12-12, de wintereditie. Check de informatie hier.
 • Van Moll Fest – Van Moll kijkt op dit moment naar nieuwe data voor het Van Moll Fest die meer richting het einde van het jaar liggen. Meer informatie volgt!
 • Rigtersbier online bierfestival – Rigtersbier organiseert met meerdere brouwers een online bierfestival waarbij de brouwers zelf via zoom te bewonderen zijn, er is live muziek en er worden speciale boxen samengesteld met festival snacks. Hou hun Facebookpagina in de gaten.
 • VandeStreek koningsdag spellenpakket – Brouwerij VandeStreek heeft een pakket samengesteld van 12 bieren en de benodigdheden voor 4 Oud Hollandse spellen met beschrijvingen, zo kun je koningsdag toch nog thuis vieren. De pakketten zijn via deze link te bestellen.
 • Dutch Bargain & Kees Woningsdag – Brouwerij Dutch Bargain en Brouwerij Kees slaan de handen ineen voor hun eigen woningsdag: Ze doen een livestream waarbij je een pakket kan inslaan met ‘zeeuws schoon’ (klik hier), waarbij onder andere een BBQ-battle wordt gehouden en je kunt meepraten en beslissen over hun nieuwe biertje!
 • TDrinks Tilburgs bierfestival – Het Tilburgs Bierfestival vindt op 28 juni gewoon plaats in je achtertuin. Via deze link kun je een pakket bestellen om mee te doen met het evenement. Er is een livestream met masterclasses, een bingo, winacties, muziek en diverse brouwers.

Als je meer aanvullingen hebt, laat het me dan vooral weten in de reacties! Check hier het artikel over alle COVID-19 bier- en brouwerijacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: