Een heerlijk dagje uit bij Alfa Bier!

Ik was uitgenodigd door Alfa Bier om een dagje te brouwerij te komen bezoeken. Ik ben nog nooit bij een brouwerij geweest waar ze pils brouwen (alleen bovengistende bieren) dus ik was erg benieuwd. Ik mocht twee mensen meenemen en dat werden mijn ouders! We hadden geen torenhoge verwachtingen, maar wat hebben we een geweldige dag gehad. Vandaag ga ik je vertellen waarom je de Alfa Brouwerij moet bezoeken.

NB: Ik ben niet betaald of gevraagd door Alfa om deze blog te schrijven, dit is mijn eerlijke mening en eigenlijk puur geschreven vanuit enthousiasme.

Voor ons Udenaren was het bijna anderhalf uur rijden naar de brouwerij, die gelegen is in Zuid-Limburg. Je merkt ook meteen dat je tegen de Duitse grens aan zit. De huizen en wegen zijn heel anders en er zijn steeds meer bergen en bossen. Je zult Alfa dan ook niet snel vinden als je er niet naar op zoek gaat. Het heeft echter een prachtige ligging, is zeer geschikt als wandelgebied en heeft een geweldig café met terras (zie afbeelding boven).

Na een fijne ontvangst door gastvrouw Patricia was het tijd voor de rondleiding! De rondleiding werd gegeven door de enthousiaste Theo en was een fijne afwisseling tussen informatie, interactie en het proeven van bier! Ik was vooral heel verrast over het bruine café, waar iets wordt gedaan met deep fake. Ik wil niet teveel weggeven, maar het was modern in een oude setting. Heel apart.

Op de bovenstaande foto’s zie je mijn vader in zijn element. Ik moest wel even slikken en had even een klein beetje spijt van mijn besluit de BOB te zijn, maar er moeten soms offers gemaakt worden. We streken na de tour (waarna je nog tot onbepaalde tijd bier kan drinken!) neer op het terras, waar mijn vader een proefplankje nam van Alfa. De Lentebok was mijn favoriet, die van hem was de ongefilterde lager die je enkel bij de brouwerij kan nemen, en mijn moeder was blij verrast door alle bieren. Voor wie denkt dat Alfa alleen pils heeft… Dat is dus niet waar! Het eten was ook nog eens heerlijk en alles op de foto is ook nog eens vegetarisch. Op de kaart is ook veel te vinden dat gemaakt is met Alfa Bier. Het brood op de foto is dan natuurlijk ook gemaakt met bierbostel.

Wat was dit een heerlijke dag! Ik raad iedereen aan om, als je in de buurt bent, een bezoekje te brengen aan de Alfa Brouwerij. Je zult niet teleurgesteld zijn!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: