Simpel en schattig

Het Avery Shaw experiment van Kelly Oram
Vertaald door: Lia Belt
Genre: YA-contemporary
Uitgever: Uitgeverij de Fontein
Prijs: 16,99

Kelly Oram heeft een fijne schrijfstijl en haar boeken zijn altijd van die fluffy romances, zoals je eerder kon lezen in mijn recensies over Cinder & Ella, en Cinder & Ella: Lang & Gelukkig. Toen ik de plot las van haar nieuwe boek sprak het me meteen aan: Grappig en heerlijk romantisch.

Avery Shaw is al jaren stiekem verliefd op haar beste vriend Aidan – totdat hij een bom dropt en vertelt dat hij een vriendin heeft! Om over haar gebroken hart heen te komen, besluit Avery voor een schoolproject te onderzoeken of de ‘zeven stadia van rouw’ ook gelden voor liefdesverdriet. Maar zonder Aidan heeft ze geen partner voor haar experiment. Dan dient Aidans oudere broer Grayson zich plotseling aan. Voor één keer lijkt deze zelfverzekerde en irritant knappe versierder dé oplossing voor haar probleem. Of begint dat nu pas echt?

De plot is erg simpel: Avery is verliefd op Aiden, hij niet op haar, en om over hem heen te komen doet ze een experiment met Aidens knappe broer Grayson. Rara, wat gebeurt er? Juist. Als je een spannend, onverwacht of ingewikkeld plot wilt, zit je met dit boek niet goed. Wil je echter een boek dat heerlijk weg leest en je achterlaat met een glimlach op je gezicht, is het verhaal perfect voor jou!

Het Avery Shaw experiment wordt geschreven vanuit zowel Avery als Grayson, en loopt op in de zeven stadia van rouw. Het is eigenlijk hun logboek van het experiment, wat een originele invalshoek is voor het boek. Avery is wel een klein beetje vervelend als karakter: Ze huilt zo’n zeven keer in het boek en is een grijs muisje dat niet echt knap is, en ook niet grappig of ontzettend aardig. Dit maakt het een beetje ongeloofwaardig dat Grayson hoteldebotel van haar wordt en er alles aan doet om bij haar te zijn, ondanks de honderden vrouwen die hij versleten heeft (en uhm, is hij niet pas 17 jaar?). Tja, je moet iets over hebben voor zo’n sappige romance.

Ondanks de ongeloofwaardigheid van de karakters zit er een hoop vermaak in het boek: Avery’s beste vriendin Libby zorgt voor een komische noot, het verhaal is zoetsappig en leest heerlijk weg. Kelly Oram weet wel hoe ze een vermakelijk verhaal moet schrijven!

Waardering: 3 uit 5.

Ik heb dit boek gekregen van de uitgever. Mocht je het ook willen kopen, kun je hier klikken om het boek te kopen op Bol.com.Je betaalt niets extra, maar ik krijg wel een kleine commissie wanneer je dit doet.Je kunt hem natuurlijk ook bij je lokale boekhandel halen.

Advertentie

Eén opmerking over 'Simpel en schattig'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: