Hartverscheurende romantiek

Reminders of him van Colleen Hoover
Vertaald door: Tamara Haagmans
Genre: Roman
Uitgever: Zomer & Keuning
Prijs: 20,-

Ik ben geen romanticus. Niet in het echte leven, en ook niet in boeken. Geef me een smeuiig boek van Sarah J. Maas (fantasy met een beetje spice) en ik ben helemaal om, maar een écht romantisch boek? Mij niet gezien. Omdat ik voor mijn werk, en stiekem een beetje voor mezelf, veel op TikTok te vinden ben, kon ik er toch niet omheen: Colleen Hoover. Ik moest en zou haar weer eens een kans geven, want Layla en Mijn belofte aan jou konden me niet zo bekoren. Kon Reminders of him me wel omver blazen?

Na vijf jaar in de gevangenis vanwege een tragische fout keert Kenna terug naar de plek waar het misging. Ze wil een rol spelen in het leven van haar inmiddels vierjarige dochter, maar iedereen lijkt vastberaden om Kenna bij haar weg te houden. De enige link met haar verleden is Ledger Ward. De twee krijgen een band, maar als iemand daar ooit achter zou komen, zouden ze het vertrouwen van hun vrienden en familie op het spel zetten. Hoe meer hun relatie zich ontwikkelt, hoe groter het risico wordt.

Reminders of him wordt geschreven vanuit twee perspectieven: Die van Ledger en die van Kenna. Ledger is de beste vriend van Kenna’s overleden vriend, die ze nog steeds brieven schrijft voor in het hiernamaals. Gedeeltelijk bestaat het boek dus ook uit deze brieven, waarin je iets beter leert begrijpen wat er is gebeurt in het verleden en hoe Kenna is geworden wie ze is. Ook de schrijfstijl van Hoover is prachtig. Technisch zit het boek dus ingenieus in elkaar.

De thema’s zijn heftig, maar niet té zwaar. Schuldgevoel, familiebanden, het gevangenisleven. Het is niet niks wat Hoover op je bord gooit. Ze wisselt het echter ook af met humor, schattige passages met dochtertje Diem en natuurlijk een flinke dosis romantiek. Het boek heeft me geen moment verveeld.

(Ik ben op een gegeven moment overgestapt op de papieren versie, maar heb een tijdje geluisterd naar de luisterboek-versie in de Online Bibliotheek. Hierbij wordt het boek verteld vanuit Kenna (vrouwelijke stem) en Ledger (mannelijke stem). Ook zeker een aanrader!)

Al met al heeft Reminders of him me absoluut niet teleurgesteld. Was het mijn favoriete boek ooit? Nee, daarvoor was het mij toch echt iets te ongeloofwaardig en zoetsappig. Maar het is niet enkel romance: Heftige thema’s spelen een grote rol en Hoover weet een geweldig plot neer te zetten. Chapeau!

Waardering: 4 uit 5.

Ik heb dit boek gekregen van de uitgever. Mocht je het ook willen kopen, kun je hier klikken om het boek te kopen op Bol.com.Je betaalt niets extra, maar ik krijg wel een kleine commissie wanneer je dit doet.Je kunt hem natuurlijk ook bij je lokale boekhandel halen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: