Ongeloofwaardig en ronduit bizar

Val voor jou van Tijan Meyer
Vertaald door:  Marie-Louise van Dongen
Genre: Roman
Uitgever: Fontein
Prijs: 18,99

Val voor jou is het eerste deel van de Fallen Crest serie, een serie die zich afspeelt op de school Fallen Crest High. Val voor jou wordt vergeleken met de After- en Royals serie, welke ik beiden geweldig vond: Boeken die steamy zijn en heerlijk weglezen. Het is duidelijk, mijn verwachtingen voor Val voor jou waren hoog.

Samantha’s leven staat op zijn kop als haar moeder haar vader verlaat en intrekt bij haar nieuwe vriend. James Kade woont met zijn zoons Mason en Logan in een gigantisch landhuis, en Sam moet tot haar afgrijzen met haar moeder mee. Mason en Logan Kade zijn berucht in Fallen Crest. Niet alleen zijn ze bad news, ze zijn ook hot en zitten op de rivaliserende High School. Alle meiden willen uit met de broers, maar Sam is niet onder de indruk.

Jeetje, wat een moeilijke recensie om te schrijven. Zoals ik al zei waren mijn verwachtingen torenhoog door de vergelijking met twee succesvolle series, en het is nog zacht uitgedrukt dat mijn verwachtingen niet waar zijn gekomen. Sterker nog, ik was zwaar teleurgesteld.

Allereerst gaat de plot nergens naartoe. Er is geen spanningsboog, er gebeurt vrij weinig (op gevechten en seks na) en de karakterontwikkeling is nagenoeg nul. Alles wat er gebeurt is enorm ongeloofwaardig en het lijkt alsof Tijan geen kaas heeft gegeten van een normale oorzaak-gevolgrelatie.

Wat voornamelijk ongeloofwaardig is, zijn de hoofdpersonages. Hoofdpersoon Samantha is, hard gezegd, een bitch. Ze lijkt om niemand wat te geven, heeft weinig persoonlijkheid en alles wat ze doet is eigenlijk gemeen óf boeit haar niks, en toch werpen jongens zich aan haar voeten, willen alle meiden bevriend met haar zijn en is ze zowat de populairste chick van de school. Huh? Naast de ongeloofwaardige plot en hoofdpersonages, gebeuren er ook gewoonweg bizarre dingen. Er komen ruzies (en niet zomaar ruzies, steek-een-auto-in-de-fik-omdat-je-iemand-even-niet-mag-ruzies), mensen gaan om de haverklap naar feestjes en worden daar enorm dronken, iedereen is steenrijk en iedereen heeft seks met iedereen. Ik snapte er vrij weinig van.

Kortom, dit was niet het boek voor mij. De reden dat ik het twee sterren geef is omdat ik het gehalte steamyness toch wel heerlijk vond, tussen alle ongeloofwaardige dingen door. Val voor jou is wellicht jouw boek als je houdt van een ongezonde dosis drama, weinig diversiteit en een enorm simpel plot. Helaas was dit niet mijn boek.

Waardering: 2 uit 5.

Ik heb dit boek gekregen van de uitgever. Mocht je het ook willen kopen, kun je hier klikken om het boek te kopen op Bol.com en hier op Bazarow. Je betaalt niets extra, maar ik krijg wel een kleine commissie wanneer je dit doet. Je kunt hem natuurlijk ook bij je lokale boekhandel halen.

2 gedachten over “Ongeloofwaardig en ronduit bizar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: