Een waardig en spannend vervolg dat voelt als thuiskomen

Bloed & Honing van Shelby Mahurin
Vertaald door: Marjolein Meinderts
Genre: YA-fantasy
Uitgever: Harpercollins
Prijs: 19,99

Destijds heb ik enorm genoten van Heks & Jager, die ik mocht recenseren voor de Boekenkrant. Het was het eerste deel van een steamy, spannende, fantasierijke en vooral veelbelovende serie met kleurrijke personages. Na lang wachten was het eindelijk tijd voor het tweede deel, Bloed & Honing, terwijl ik het eerste deel alweer bijna was vergeten. Voelde het als thuiskomen of was het een teleurstelling?

Let op, deze recensie kan spoilers bevatten van Heks & Jager.

Lou is haar heksenkring ontvlucht. Ze moet zo onopvallend mogelijk leven om niet de aandacht te trekken en vooral geen magie gebruiken, want in Cesarine worden heksen zoals zij zonder pardon op de brandstapel gezet. Sinds haar onwaarschijnlijke huwelijk met heksenjager Reid Diggory is het leven er niet makkelijker op geworden. Nu zitten zowel de heksenjagers van de kerk als de heksen hen op de hielen. Ze hebben bondgenoten nodig, maar wie wil hen nog helpen? Terwijl Lou en Reid steeds verder uit elkaar worden gedreven, lokt de lafhartige Morgane, een heks die Lou beter kent dan wie dan ook, hen in een dodelijk kat-en-muisspel. Is ontsnappen nog mogelijk?

Net zoals Heks & Jager wordt Bloed & Honing geschreven vanuit de twee hoofdpersonages: Losbandige, impulsieve, machtige en magische Lou en de wat strengere, liefdevolle en goed doordachte Reid. Twee tegenpolen die het nauwelijks ooit met elkaar eens zijn, maar wel heel veel van elkaar houden, waardoor de dynamiek geweldig is. Ook andere personages krijgen in dit deel veel kleur, zoals Beau, Coco en Ansel, maar ook de bondgenoten die ze willen sluiten om Morgane te verslaan. Allemaal hebben zij drijfveren, interessante persoonlijkheden en een rijk verleden.

Ondanks dat de karakterontwikkelingen van zowel de hoofdpersonages en de bijpersonages geweldig zijn, laat de plot nog wat te wensen over: Het is duidelijk een tweede deel. Het verhaal draait om het vinden van bondgenoten en de innerlijke struggles van Reid (wil hij magie gebruiken of niet?) en Lou (is ze goed of slecht?)

‘Wat zou er in hemelsnaam fout kunnen gaan?’
‘Alles ging fout.’

Ondanks dat de plot niet zo spannend is als het eerste deel, is er toch een spanningsboog en laat Mahurin een hoop ruimte over voor plotwendingen. Bloed & Honing blijft, hoe magisch ook, realistisch. Niet alles gaat goed voor de hoofdpersonages, en ze kunnen nu eenmaal niet iedereen vertrouwen. Het leven is daarnaast niet voorspelbaar, en hun acties lokken reacties uit.

Concluderend is Bloed & Honing een waardig vervolg op Heks & Jager, dat voelt als thuiskomen. Er zit wat actie in, een hoop plotwendingen, innerlijke struggles en een gezonde dosis romantiek. Ik kan alvast niet wachten op het laatste deel!

Waardering: 3.5 uit 5.

Ik heb dit boek gekregen van de uitgever. Mocht je het ook willen kopen, kun je hier klikken om het boek te kopen op Bol.com en hier op Bazarow. Je betaalt niets extra, maar ik krijg wel een kleine commissie wanneer je dit doet. Je kunt hem natuurlijk ook bij je lokale boekhandel halen!

Eén opmerking over 'Een waardig en spannend vervolg dat voelt als thuiskomen'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: