Langzaam, zoetsappig, maar hongerig naar meer

Rage and Ruin (Harbinger #2) van Jennifer Armentrout
Vertaald door: Jeannet Dekker
Genre: YA-fantasy
Uitgever: Zomer & Keuning
Prijs: 22,50

De fans van de Dark Elements kunnen hun hart ophalen met de Harbinger-serie van Armentrout, de spin-off met in de hoofdrol Trinity. Mijn recensie van het eerste deel vind je hier en ik moet je waarschuwen, als je het eerste deel nog niet hebt gelezen, kunnen er spoilers in deze recensie voorkomen.

Trinity moet alles op alles zetten om de Harbinger te vinden, een wezen dat wachters en demonen zonder reden vermoord. Ondertussen ontstaan er gevoelens tussen Trinity en Zayne, maar als zij erachter komen dat ze niet samen kunnen zijn, probeert Trinity haar gevoelens voor Zayne te vergeten. Als de spanning oploopt merken ze pas hoe erg ze elkaar eigenlijk nodig hebben. Zal het hen samen lukken om hun krachten te bundelen en de kwade, duistere krachten van de Harbinger te verslaan?

Ondanks dat het even geleden was dat ik Storm and Fury las, was het niet moeilijk in Rage and Ruin te komen. Je valt meteen middenin het verhaal met Trinity die in gesprek is met de huisgeest Kruimel en reflecteert op de gebeurtenissen van het vorige boek.

Waar in Storm and Fury het actiegehalte hoog was, is dat in Rage and Ruin op de achtergrond. In de eerste 200 pagina’s zijn Zayne en Trinity de stad aan het patrouilleren op demonen, en is het vooral hun gecompliceerde relatie die op de voorgrond treedt. Voor de liefhebbers van een soort enemies-to-lovers met een heleboel hobbels onderweg een fijn tweede deel, maar ik miste toch wat spanning, en het verhaal werd soms wel iets te zoetsappig voor mijn smaak.

‘Volgens jou heb ik licht om me heen, maar jij bent mijn licht.’

Op een gegeven moment komt er een twist, wachters worden bedreigd door een onbekende entiteit en de laatste 100 pagina’s zijn heerlijk: Plotwending na plotwending, karakterontwikkeling, een ontluikende vriendschap en verboden romantiek. Daar moet je echter wel even op wachten, want het boek komt langzaam op gang, maar eindigt weer in een adembenemende cliffhanger.

Zoals je merkt had het boek dus een hoop ups en downs voor mij: Ik vond het enorm zoetsappig en iets te langgerekt voor wat er daadwerkelijk gebeurd, maar de laatste paar pagina’s laten je hongerig naar meer achter. Hoe gaat het aflopen met Trinity en Zayne?

Waardering: 3 uit 5.

Ik heb dit boek gekregen van de uitgever. Mocht je het ook willen kopen, kun je hier klikken om het boek te kopen op Bol.com en hier op Bazarow. Je betaalt niets extra, maar ik krijg wel een kleine commissie wanneer je dit doet. Je kunt hem natuurlijk ook bij je lokale boekhandel halen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: