Langzaam maar zeker vallen de puzzelstukjes op hun plek

Leugenaar van Charlotte Link
Genre: thriller
Uitgever: Xander Uitgevers
Prijs: 15,-

Kate Linville, een eenzame detective van Scotland Yard, gunt maar één persoon op de wereld haar liefde en vertrouwen: haar vader. Als hij op brute wijze wordt vermoord in zijn eigen huis, verliest Kate abrupt haar laatste steun en toeverlaat. Om de zaak op de voet te volgen keert Kate vanuit Londen terug naar Yorkshire. Ze wordt al snel teleurgesteld: inspecteur Caleb Hale lijkt meer interesse te hebben in gemakkelijke antwoorden dan het achterhalen van de waarheid. Kate besluit zelf op onderzoek uit te gaan, want ze voelt aan alles dat de moord op haar vader veel complexer is dan de politie denkt. En terecht: haar vader had een heel donkere kant… waardoor de man die Kate dacht te kennen in één klap niet meer bestaat.

Het verhaal begint met een vijfjarig jongetje waar iets mysterieus mee gebeurd nadat hij zijn huis verlaat. Het begin vond ik helaas erg ongeloofwaardig, waardoor er voor mij een toon werd gezet. Het vijfjarige jongetje denkt namelijk als een tienjarige, zijn moeder roept hem na dat hij om 18:00 uur thuis moet zijn (welke vijfjarige kan klokkijken en mag zelf zo laat thuiskomen?) en denkt aan een carrière als Formule 1 – courreur (welke vijfjarige kent dat woord?). Hierdoor moest ik even doorbijten, maar het was het waard.

Er zijn veel perspectieven, wat in het begin een beetje verwarrend en langdradig kan zijn, maar ik zat er na 100 pagina’s helemaal in en wilde niet meer stoppen met lezen. De perspectieven van moeder Stella en politie-agent Kate en Caleb zijn interessant, en de puzzelstukjes gaan langzaam maar zeker ineen passen, waardoor er meer interessante en leuke perspectieven elkaar afwisselen en het geheel steeds spannender wordt.

Ondanks dat de ontknoping me een beetje tegenviel (ik zag de plotwending al een beetje aankomen) was het geheel met de 600+ pagina’s (ja echt!) een aanrader. Dit komt voornamelijk door de schrijfstijl, de spanningsopbouw en de karakterontwikkeling van politieagente Kate Linville, waar ik nog graag meer over wil lezen.

Waardering: 3.5 uit 5.

Ik heb dit boek gekregen van de uitgever. Mocht je het ook willen kopen, kun je hier klikken om het boek te kopen op Bol.com en hier op Bazarow. Je betaalt niets extra, maar ik krijg wel een kleine commissie wanneer je dit doet. Je kunt hem natuurlijk ook bij je lokale boekhandel halen. En je krijgt nu het boekenweekgeschenk erbij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: