Hilarische, snoezige romance

Boyfriend Material van Alexis Hall
Genre: Roman
Uitgever: Zomer & Keuning
Prijs: 17,99

Vandaag is het mijn beurt in de blogtour van Boyfriend Material! Jullie weten dat ik normaal niet zo van de romans ben, maar toen ik de synopsis las van Boyfriend Material, was ik direct verkocht. Twee tegenpolen: De zoon van een rockster die tegen heilige huisjes trapt en een bijna perfecte advocaat, die elkaar ‘inhuren’ als vriend. Een verhaal met diversiteit, romantiek en humor. Ik ging er met weinig verwachtingen in en verwachte een luchtig, lief verhaal.

Luc, de hoofdpersoon in ‘Boyfriend Material’ van Alexis Hall, is de zoon van een wereldberoemde rockster en is op zoek naar een normaal, lief vriendje dat hem kan helpen om zijn slechte imago in de pers op te poetsen. Oliver is een advocaat die in zijn hele leven nog niets schandaligs heeft gedaan. Echt boyfriend material, dus. Ze zijn totale tegenpolen, maar ze maken een afspraak: zolang de pers achter Luc aanzit, zullen ze doen alsof ze een relatie hebben. Daarna hoeven ze elkaar nooit meer te zien. Maar het probleem is dat de neprelatie wel heel echt begint te voelen.

Het verhaal wordt geschreven vanuit Luc, die graag tegen heilige huisjes schopt en humor gebruikt voor alles. Je leert hem dan ook echt goed kennen in elke setting: Op zijn werk, bij zijn vrienden en thuis, als hij alleen is. Door het hilarische taalgebruik van Alexis Hall komt Luc helemaal tot leven en zit je regelmatig met een lach op je gezicht. Vooral de grappen die hij vertelt aan zijn collega Alex, die blijkbaar geen enkel gevoel voor humor heeft en alles erg letterlijk neemt, zijn hilarsich. Je moet het echter wel kunnen waarderen, de humor is een beetje ‘jong’.

‘Natuurlijk was Oliver niet beledigd. Oliver was een engel. Ik daarentegen was een slijmerige demon van de planeet fuckface.’

Waar je afgeleid wordt (op een goede manier) door de humor, zit er ook een flinke dosis diversiteit en karakterontwikkeling in het verhaal. Zo zijn een hoop vrienden van Luc homo- of biseksueel en vertelt hij openlijk over zijn seksualiteit en zijn struggles daarmee. Dat is echter (gelukkig) niet waar de focus van het verhaal ligt, het is slechts een bijkomend feit, wat heerlijk verfrissed is. De focus ligt meer op de ontwikkeling van Luc en Oliver op het gebied van familie, volwassen worden, voor jezelf opkomen, werkervaring en meer.

Ik zal het verklappen: Mijn verwachtingen zijnhelemaal waargemaakt, en meer. Naast dat het een luchtig, humoristisch verhaal is over twee jongens die elkaar initieel helemaal niet lijken te mogen en elkaar gebruiken voor hun eigen image, is het eigenlijk een snoezig verhaal over de betere versie van jezelf vinden, voor jezelf opkomen, en de liefde voor jezelf in een ander geflecteerd zien. Een dikke aanrader van mij.

Waardering: 4.5 uit 5.
Volg de blogtour!

Ik heb dit boek gekregen van de uitgever. Mocht je het ook willen kopen, kun je hier klikken om het boek te kopen op Bol.com en hier op Bazarow. Je betaalt niets extra, maar ik krijg wel een kleine commissie wanneer je dit doet. Je kunt hem natuurlijk ook bij je lokale boekhandel halen!

3 gedachten over “Hilarische, snoezige romance

    1. Wat grappig dat meningen zo kunnen verschillen ! (Ik vind mezelf op romangebied dus heel kritisch) maar als een boek me veelvoudig hardop laat lachen, vind ik dat een enorme plus. Daarnaast vond ik de ontwikkeling van Luc (maar ook Olivier) heel mooi, en vond ik Luc ook heel relatable.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: