Bierabonnementen op een rijtje

De laatste tijd zag ik steeds meer bierabonnementen voorbij komen, met vaak een leuk, uniek concept. Naast dat er vraag is naar bierabonnementen (zeker nu met de corona-crisis, wanneer je toch even wat huiveriger bent om flink te gaan biershoppen) is het ook nog eens enorm creatief, leuk en interessant. Vandaag zet ik ze voor jullie op een rijtje!

Bier Compagnie

De Bier Compagnie werkt met provinciale boxen, waarbij je kunt kiezen voor 6 (29,95 + verzendkosten) of 12 (47,50 + gratis verzending) speciaalbieren per maand. Alle bieren in de privinciebox zijn uniek, en je krijgt er ook een interactieve placemet (met QR-codes voor filmpjes van de brouwers) en een unieke kroonkurk bij, waarbij je met 12 kroonkurken spaart voor een BBQ-workshop. Met de code BierCompagnieMerel10 krijg je 10% korting op je provinciebox!

Beerware Surprise Box

Beerware is een Nederlandse bierwebshop die sindskort ook buitenlandse bieren verkoopt. Ze doen dit altijd heel leuk en hebben een goed aanbod, en ook surpriseboxen! Je kunt kiezen tussen elke maand 6 (27,50) of 12 (47,50) speciaalbieren op de stoep. Je kunt dan zelf je favoriete stijlen en percentages aangeven. Bestel via deze link en ontvang 10% korting met de code booksbeersandbeyond.

Mikkeller Beer Club

Mikkeller, de bekende brouwerij uit Denemarken, kennen we allemaal wel, maar zij hebben dus ook een maandelijks abonnement. Deze kost 500 Deense Kronen (omgerekend ongeveer 67 euro), waarbij je tussen de 7 en 11 bieren krijgt. Deze bieren zijn niet alleen van Mikkeller, maar ook van ‘bevriende brouwerijen’, en je krijgt er toegang mee tot exclusieve evenementen, wat dat ook mag betekenen. Wat ik persoonlijk tof vind is dat ze op hun Youtubekanaal uitleg geven over hun maandelijkse bieren, bijvoorbeeld hier.

Drikbeer Monthly Subscription

Ook Drikbeer komt uit Denemarken. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het is blijkbaar vrij bekend. Ook dit bierabonnement is maandelijks, waarbij je voor 500 Deense Kronen (ongeveer 67 euro dus) 7 tot 10 bieren thuisbezorgd krijgt. Ik ben heel benieuwd wat voor bieren je dan krijgt, aangezien ik 67 euro best wat geld vindt voor 7 tot 10 bieren, maar je krijgt ze hebben wel toegang tot Cantillon, 3 fonteinen, Evil Twin en meer. Grote namen dus.

To Øl beer club

Bij To Øl (wederom Deens) kun je kiezen uit een Silver of Gold abonnement. Het zilveren abonnement kost 250 Deense Kronen (34 euro) per maand voor 6 bieren van To Øl, en het gouden abonnement 395 Deense Kronen (53 euro) per maand voor 10 bieren van To Øl én gastbrouwerijen, met een magazine, bierfiltjes en soms merchandise. Je kunt ook gaan voor 12 maanden het zilveren abonnement voor 1500 Deense Kronen (200 euro) wat dus 50% koriting is, maar je zit er wel een jaar aan vast. Het is maar net wat je wilt!

Beer in a Box

Beer in a Box is een Nederlands bedrijf waarbij je één keer in de twee maanden 12 (of 6) bieren thuisbezorgd krijgt, aangepast aan jouw smaak. Een voordeel van deze box is overigens dat het altijd opzegbaar is en dat er soms een leuke extra bij zit, zoals de nieuwe editie van het blad Hopster of een Escape Room en altijd bierviltjes, recepten en proefformulieren. Het kost voor 6 bier 21,50 en voor 12 bier 34,50 (6×2) of 37,50 (12×1). De bieren worden gekozen door middel van een smaakpanel die onafhankelijk de bieren beoordelen en de beste bieren eruit kiezen. Ze proberen meestal ook een primeur in hun boxen toe te voegen.

Beernami

Beernami is tevens een Nederlands bedrijf dat zich ook echt specialiseert in Nederlandse speciaalbieren. Wat ik echt een pluspunt vind aan Beernami is dat het nieuwe releases zijn: Je krijgt dus echt de nieuwe Kees of Folkingebrew (dus ook van microbrouwerijen) in je box en geen eeuwige IJwit of iets dergelijks (sorry). Beernami kost ongeveer 49 euro per box waar er 10 bieren in elke box zitten. Er is ook altijd een goede balans aan stijlen en aan nieuwe/bestaande brouwerijen.

BBP Beer@Home

Als je fan bent van de Belgische brouwerij Brussels Beer Project is deze box misschien iets voor jou. De Beer@Home box wordt één keer in de twee maanden verzonden waarbij je 12 van de nieuwste en meest verse bieren krijgt van BBP. Beer@Home kost 30 euro per box. Let op: Het zijn dus wel echt alleen bieren van Brussels Beer Project.

HelloBier

HelloBier is mijn lokale bierwinkel, en heeft daarom een speciaal plekje in mijn hart, vooral omdat de werknemers gewoon top zijn (voormalig Uw Bierspecialist). Zij hebben ook een (online) bierabonnementenservice, waar ik pas later achter kwam. Dit kost 24,95 per maand voor 8 bieren. Voor 4 van de bieren wordt iedere maand een nieuwe online proeverij toegevoegd en je krijgt ook tips over hoe je het bier kan combineren met eten. Je kunt het ook voor drie maanden (brons) of 6 maanden (zilver) uitproberen en met de code Starthellobier30 krijg je het eerste pakket met 30% korting. Ik heb persoonlijk geen ervaring met hun boxen dus wat voor bier er in het pakket zit zou ik niet weten, maar het varieert in ieder geval in stijlen.

Het Biermeisje

Het Biermeisje (oftewel Ilse) biedt op haar webshop ook bierabonnementen aan voor 3, 6, 9 of 12 maanden. Elke box kost ongeveer 25 euro per maand (omgerekend vanaf de 3 maanden, hoe meer maanden je neemt, hoe goedkoper de boxen worden), maar je kunt ook kiezen voor de deluxe versie, waarbij de boxen het dubbele kosten, maar je exclusievere bieren krijgt. Bij het ‘gewone’ abonnement krijg je tussen de 7 en 12 bieren per keer, bij het luxe abonnement tussen de 8 en 20 bieren.
Met de code MEREL10 krijg je overigens 10% korting op andere bestellingen.

Buurtbier

Buurtbier stelt elke eerste vrijdag van de maand een pakket samen van 12 (39 euro) 24 (75 euro) 36 (109 euro) of 48 (145 euro) Nederlandse speciaalbieren, waarbij je kan aangeven wat jouw smaak is of welke specifieke bieren jij die maand in je pakket wilt. Rondom Utrecht bezorgen ze dit pakket dan gratis en anders betaal je 5 euro aan verzendkosten. Opzegging kan altijd, dus dat is geen probleem. Leuk initiatief!

Biermunitie

Ook Biermunitie heeft twee soorten abonnementenboxen, namelijk Alpha (175 euro) waarbij je zes maanden lang elke maand een pakket ontvangt met 10 bieren, en Bravo (92,50) waarbij je drie maanden lang elke maand een pakket ontvangt met 10 bieren. Het zijn wel écht lokale bieren (80% Nederlands en 20% Belgisch), hou hier rekening mee als je deze box overweegt en neem even een kijkje in het assortiment.

My Dear Beer

Bij My Dear Beer ontvang je elke maand 3 of 6 (Nederlandse) bieren met bijpassende eettips. De abonnementen kosten 14,99 voor 3 bieren per maand en 21,99 voor 6 bieren per maand, met gratis verzending. Leuk als je het wilt uitproberen en maandelijks opzegbaar.

Frontaal Beerclub

Ook Frontaal heeft een maandelijks abonnement. Je kunt kiezen voor het medium abonnement (30 euro) voor 6 bieren elke maand, inclusief verzendkosten, of large (40 euro) voor 10 bieren iedere maand, inclusief verzendkosten. Hierbij komt ook dat je lid bent van de club, en dus andere dingen kunt krijgen, zoals kortingen, merchandise en uitnodigingen voor online events. De bieren zijn voornamelijk van Frontaal, maar soms ook van andere brouwerijen.

Fles van de week

Bij Fles van de Week ontvang je per maand 5 Nederlandse speciaalbieren met informatie over de bieren voor 12,95. Het is per maand opzegbaar en er worden tevens leuke verhalen gedeeld over de deelnemende brouwerijen. Het heet Fles van de Week (ja, ik heb even research gedaan!) omdat er elke week een biertje centraal staat, de fles van de week, waarvan er een artikel op de site online komt.

Bier in een doos

Over deze abonnementenservice kan ik niet zoveel vinden, behalve dat je voor 6 maanden een abonnement kan afsluiten voor 6 speciaalbieren per keer, met achtergrondinformatie. Het ziet er echter (van wat ik op de site kan zien, misschien ben ik bevooroordeeld) wel uit als supermarkt-speciaalbier, maar als je nog niet zo’n kenner bent, is dit wel lekker toegankelijk en simpel.

Bierlokaal Bierwekker

Bij Bierlokaal kun je de bierwekker instellen en daarmee een pakket bestellen van 30, 50 of 75 euro. De bieren in dit pakket worden gekozen op basis van je Untappd account waardoor ze passen bij jouw smaak. Je krijgt er een berichtje van (de bierwekker) waarbij je kunt bepalen of je het betaald (en dus besteld), een maand skipt of je voorkeuren aanpast. Het is dus heel vrijblijvend.

Estonian Craft Beer Club

Je kunt lid worden van de ECBC, waarbij je tussen de 9 en 12 Estlandse bieren thuisgestuurd krijgt voor 39,90 per maand, plus verzendkosten (wat verschilt per land). Voor 10 euro meer krijg je er ook Merchandise bij. Het is altijd opzegbaar.

Dutch Bargain Signatures

Brouwerij Dutch Bargain brengt elke maand van dit jaar een nieuwe signature uit. Wil je op elke 1e van de maand deze nieuwe signatures, dan kun je een abonnement nemen. Je betaalt 27,50 voor 6, 42,50 voor 12 en 67,60 voor 24 signatures die op jouw deurmat belanden. Verzendkosten inbegrepen!

Uiltje Fresh & Fast

Net zoals bij Dutch Bargain brengt Uiltje de Fresh & Fast serie uit: Eens in de twee weken brengen ze een nieuwe soort IPA uit die dus vers gedronken moet worden. Je kunt (ook als particulier) bijvoorbeeld kiezen voor een 12 pack elke maand van de laatste Fresh & Fast batch van dat moment. Je krijgt dan 12 x 440 ml blikken (dat is het XXS pakket) voor 50 euro. Je kunt ze ook gewoon één keer bestellen, zonder dat je ergens aan vast zit.

Rock City Goldmember

Als Rock City Goldmember krijg je toegang tot Rock City´s exclusieve Barrel-Aged specials: Je krijgt elk kwartaal 3 33cl flessen die speciaal voor de Gold members gebrouwen zijn. Je kunt deze dan ophalen in Amersfoort of de flessen verzenden (10 euro verzendkosten). Ook krijg je 10% korting op alle Rock City bieren in de brewpub shop. Het lidmaatschap kost 100 euro (voor een jaar).

Heb je aanvullingen of ervaringen met één van deze abonnementen, laat het me dan weten in de reacties en deel je kennis!

Advertentie

3 gedachten over “Bierabonnementen op een rijtje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: