De Wrede Prins booktag

Samen met Nathalie (Books and Sparkles) Rosanna (The Queen of Geek), Emmy (Zon en Maan) en Joost (Nerdy Geeky Fanboy) ben ik ambassadeur voor de Elfhame-trilogie, waarvan je mijn recensie over het eerste deel, De Wrede Prins, hier kan vinden. Joost heeft een hele toffe booktag verzonnen waarbij we aspecten van de Wrede Prins aan andere boeken koppelen, en het leek me wel leuk om deze in te vullen, laten we dus snel beginnen!

Jude: Een kickass vrouwelijk personage waar niet mee te sollen valt.

Ik dacht hierbij meteen aan Helene uit mijn favoriete boekenreeks Vuur en As. Zij is zo’n badass, dat is gewoon niet normaal. Daarom is ze waarschijnlijk ook de hand van de koning, haha.

Elfhame: Een fictieve wereld waar je een haat-liefdesverhouding mee hebt.

Ik denk de wereld van In de Ban van de Ring. Er zijn prachtige delen in die wereld (denk aan Hobbiton) maar ook verschrikkelijke delen (zoals Mordor), het ligt er dus echt aan waar de personages zich bevinden. Stiekem hou ik alsnog heel erg van LotR hoor 😉

Cardan: Een arrogant personage waar je een zwak voor hebt.

Hier hoefde ik geen moment aan te twijfelen, dat is namelijk Rhysand uit Hof van Doorns en Rozen. Hij is verschrikkelijk arrogant, vindt zichzelf geweldig, maar stiekem vinden wij hem ook geweldig en weten we best dat hij gelijk heeft…

Kroon: Een boek waarin koninkrijken een rol spelen.

Wat een lastige… Ik denk dat ik dan ga voor De Kleuren van Magie, ook al draait dat niet echt om verschillende koninkrijken, maar meer om verschillende steden, het is alsnog vergelijkbaar. Je moet het boek gelezen hebben om dit te snappen, haha.

Faerie: Een magisch wezen met menselijke trekken die je weet te betoveren.

Omdat ik inspiratieloos ben, heb ik dit antwoord een klein beetje gestolen van Joost. De fae uit Hof van Doorns en Rozen en De Wrede Prins zijn namelijk de enige fae die ik ken! Dan zou ik echter toch gaan voor die uit Hof van Doorns en Rozen, ze lijken me daar iets vredelievender.

Alice in Wonderland: Een boek dat je overal mee naartoe zou willen nemen.

Als het een boek zou zijn en ik geen andere zou mogen lezen, zou ik gaan voor een dik boek met meerdere verhalen, maar als het gaat om een boek dat heerlijk doorleest en dat ik niet zou kunnen neerleggen, ga ik voor mijn favoriete standalone, namelijk Allesbehalve Oké.

Spionage: Een personage met een dubbele agenda

Hét toonbeeld van een personage met een ogenschijnlijk dubbele agenda is toch wel Sneep van de Harry Potter serie. Gedurende de hele boekenreeks bedenk je je telkens: ‘Huh?! Maar hij was toch goed/slecht?’ (Dikke tip trouwens, deze quarantaine is hét excuus om de Harry Potter serie opnieuw te lezen!)

Schaduwhof: Een team waar je rekening mee moet houden

Ik val misschien in de herhaling, maar bij de Harry Potter serie denk je toch al snel aan Harry, Hermelien en Ron. Een team waar je echter rekening mee moet houden is Luna, Marcel en Ginny. Wat komen zij als onverwachte helden uit de hoek, toppers!

Ik tag iedereen die dit leest om de tag over te nemen. Neem ook even een kijkje op de blog van Joost en de blog van Nathalie voor de ingevulde tags en alvast een heel fijn paasweekend gewenst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: